Prijave na Wings for Life World Run možne samo še na licu mesta

Prijave na Wings for Life World Run možne samo še na licu mesta (foto: Samo Vidic) Samo Vidic
28. 4. 2015

Uradne prijave preko spletne strani s plačilom s kreditno kartico so se zaključile. Od sedaj naprej so prijave možne le še na licu mesta.

Prijave bodo potekale v nedeljo, 3. maja, od 9. do 11. ure v prijavnem šotoru na Kongresnem trgu. Startnino v višini 50 EUR bo možno poravnati le z gotovino.

Zaloga razpoložljivih startnih številk je omejena, zato bo veljalo načelo: kdor prvi pride, prvi melje.

Se vidimo v nedeljo!

Želite teči na drugi lokaciji?

Preverite, ali želena lokacija sprejema prijave na licu mesta:

  1. Pojdite na stran z navedenimi lokacijami,
  2. kliknite na zavihek Udeleženci,
  3. kliknite na zavihek Info na vrhu strani.

Dodatne informacije za tekače

Prevzem startnih številk

V nedeljo, 3. maja 2015, med 9. in 12. uro v prijavnem šotoru na Kongresnem trgu v Ljubljani. Pred prevzemom se podpiše izjava udeleženca. Vsi tekači prejmejo poleg štartne številke s čipom (ki jo morajo ves čas tekmovanja nositi pripeto na prsih) še darilno vrečko in majico.

Na Kongresnem trgu bodo v šotoru na voljo garderobe in slačilnice, kjer se boste lahko preoblekli.

Start

Zapora prihoda na start bo ob 12.30 h, ko morajo biti vsi udeleženci v startni coni. Po tem času vstop udeležencev na start ne bo več mogoč, zato naprošamo za točnost.

Start teka bo točno ob 13.00h po lokalnem času.

Opozorilo! Spremljanje tekmovalcev s kolesi je strogo prepovedano. Vsako kršenje tega pravila bomo kaznovali in tekmovalca diskvalificirali.

Okrepčevalnice in medicinska služba

Na trasi teka bo na vsakih pet kilometrov postavljena okrepčevalnica, kjer bodo na voljo voda za osvežitev, pitna voda, energijska pijača, sladkor v kockah in sadje. Na okrepčevalnicah ter na Kongresnem trgu bo delovala tudi medicinska služba. 

Prevoz tekačev nazaj na start

Ko zasledovalno vozilo tekača prehiti, je tekač v cilju in konča s tekom. Ujeti tekmovalec se mora umakniti s trase teka na najbližjo okrepčevalnico, od koder se z avtobusi odpelje nazaj na osrednje prizorišče na Kongresnem trgu. Na avtobusih bo na voljo voda za okrepčitev.

Otroški tek, tek najstnikov ter tek otrok in najstnikov na invalidskih vozičkih

Zaradi lažje organizacije bo start vseh otroških tekov skupen, in sicer ob 14. uri. Po startu zasledovalnega vozila na traso 'velikega' teka ob 13.30. uri se odprejo startni boksi za udeležence otroških tekov.

Zmagovalca

Zmagovalca teka Wings for Life World Run v Sloveniji v moški in ženski kategoriji bosta tista udeleženca, ki ju bo zasledovalno vozilo na trasi ujelo kot zadnja.

Neuradni rezultati teka bodo sproti objavljeni na spletni strani dogodka www.wingsforlifeworldrun.com, uradni rezultati pa bodo na spletni strani dogodka objavljeni najkasneje v roku 24 ur po zaključku prireditve. Vsi udeleženci bodo po objavi uradnih rezultatov preko spletne strani lahko dobili potrdilo o udeležbi na teku.

Spremljevalni program

Na Kongresnem trgu bo ves čas prireditve potekal spremljevalni program v živo, s prenosom v živo s trase teka ter z vključitvami globalnega prenosa, kar bodo obiskovalci in udeleženci lahko spremljali preko velikega zaslona na Kongresnem trgu.

Več na www.wingsforlifeworldrun.com/si/sl/novice

Foto: Samo Vidic