Tekaški tabor 2019: letos smo formo pilili v Poreču

Tekaški tabor 2019: letos smo formo pilili v Poreču (foto: Monika Skitek Mulec) Monika Skitek Mulec
14. 10. 2019

Prvi vikend v oktobru je bil tudi letos rezerviran za Tekaški tabor, ki ga vsako leto organiziramo v sodelovanju s trenerji Akademskega atletskega društva Slovan. Letos smo ga preživeli na idilični lokaciji v Poreču.

Za nami je zares nepozaben tekaški konec tedna, saj smo ga preživeli v prelepem naravnem okolju ob morju in v družbi vrhunskih strokovnjakov in trenerjev.

Zbrali smo se v petek in začeli s prvim treningom, nato pa je sledil vikend, poln zanimivih vsebin, predavanj, delavnic, zabavni večer, piknik, druženje, vse do nedelje popoldne, ko smo krenili nazaj domov.

Poučne vsebine tabora so vsako leto skrbno izbrane in naravnane tako, da udeleženci izvemo čim več o varni in učinkoviti vadbi, hkrati pa se srečamo z zanimivimi izzivi, ki obogatijo našo tekaško izkušnjo.

Letošnja gosta tabora sta bila Denis Hilčer, mednarodno certificiran NLP Trener in Coach in mednarodno certificiran LMI Business Coach, ki je pripravil zanimivo predavanje o tem, kako stres vpliva na različna področja našega življenja in pokazal nekaj tehnik obvladovanja le tega.

Druga gostja pa je bila Špela Sila, certificirana učiteljica hatha joge, ki nam je na delavnicah predstavila jogo in tehnike, s katerimi tekači lahko izboljšajo svojo pripravljenost. Kako z jogo vplivamo na boljšo telesno pripravljenost, na pravilno dihanje, večjo sproščenost in umirjeno stanje uma.

Tekaški treningi so bili namenjeni piljenju forme pred jesenskimi tekaškimi prireditvami, predvsem pa so bili zasnovani tako, da je vsak lahko našel skupino in težavnostno stopnjo, ki mu najbolj ustreza.

Izbiral si lahko med vsestransko preventivno skupino (kjer ni bilo teka, ampak je bil poudarek bolj na vajah za izboljšanje splošne moči), začetno tekaško skupino, splošno tekaško skupino in nadaljevalno tekaško skupino, ki se že ozre tudi za tekaškim rezultatom.

Darila za udeležence: Barebells beljakovinske ploščice, Barebells beljakovinski napitki in voda Dana.

Kot vsa leta doslej se je tako tekaški tabor znova izkazal kot odlična priložnost tako za tekače začetnike kot tudi izkušene tekače. Za tisto češnjo na tortici je tudi letos poskrbelo lepo vreme in dobra volja vseh udeležencev. Vabljeni v našo družbo spet ob naslednji priložnosti ...

  • Več utrinkov s tekaškega tabora si oglejte v fotogaleriji.