Triglav tek - tecimo za športni izziv in dober namen

Triglav tek - tecimo za športni izziv in dober namen (foto: Arhiv www.triglavtek.si) Arhiv www.triglavtek.si
12. 9. 2014

V soboto, 13. septembra 2014, se bo na 3. Triglav teku preizkusilo več kot 1600 rekreativnih tekačev. Zbrali smo nekaj koristnih informacij in uporabnih nasvetov.

Tekaški nastopi

Posamezni tekaški nastopi se bodo odvili po naslednjem urniku:
  • ob 10.30 uri družinski tek na 3,3 km,
  • ob 11. uri tek na 10 km in 21 km (štartna lista),
  • ob 13. uri otroški tek Kuža Pazi na 280 metrov.

Trasa družinskega teka bo speljana po notranjosti ograjenega območja parka, teka na 10 oziroma 21 kilometrov bosta potekala po notranjem delu parka Brdo, otroški tek pa na zelenici ob prireditvenem prostoru.

Trasa na 10 in 21 kilometrov:

Prevzem štartnih številk

Vsi, ki se nahajate v bližini Brda pri Kranju, lahko štartne številke prevzamete na prireditvenem prostoru že dan pred prireditvijo, 12. septembra 2014 od 16. do 19. ure.

Na dan prireditve bo štartne številke mogoče prevzeti od 7. do 9.30 ure.

Dostop do prizorišča in parkiranje

Do prizorišča se pripeljete tako, da zavijete z gorenjske avtoceste na izvozu Kranj Zahod. Nato sledite znakom za Golnik in Brdo. Ko pridete do prvega krožnega križišča (sredi tega križišča je bronasta skulptura mamuta), izberite drugi izvoz. Po približno 300 m pridete do Gostilne Lakner, kjer zavijete levo, se peljete po glavni cesti Kranj–Brdo skozi vas Kokrica in po dobrem kilometru vožnje pridete do začetka protokolarnega objekta Kokrica. Tu zavijete levo do vhoda na prireditveni prostor. Parkirišče je urejeno ob in na hipodromu ter bo ustrezno označeno. Promet bodo usmerjali tudi redarji.

Dodatne informacije

  • Info točka se nahaja na enakem mestu kot prevzem štartnih številk.
  • Pred družinskim tekom ter tekoma na 10 in 21 km bo organizirano ogrevanje pod vodstvom tekaškega trenerja Klemna Dolenca.
  • Ob progi in na cilju tekmovanja bo prisotna dežurna zdravniška služba.
  • Neuradni rezultati bodo objavljeni na oglasni deski na prireditvenem prostoru, takoj, ko zadnji tekač preteče ciljno črto. Uradni rezultati bodo objavljeni tudi na oglasni deski na prireditvenem prostoru ter na www.timingljubljana.si, v mobilni aplikaciji Triglav tek in kasneje na www.triglavtek.si.