Udeleženke programa 'danes začnem' se že pripravljajo na 10. dm tek za ženske

13. 11. 2014 Promocijsko sporočilo

Poznate tisto dilemo, ko vemo, da je že čas za bolj kakovostno življenje z več gibanja in bolj uravnoteženo prehrano, vendar ne naredimo prvega koraka? 

Odličen izgovor so predvsem hiter tempo ter deževni in hladni dnevi, ki ne vlivajo prav nobene motivacije za spremembo življenjskega sloga.

Izzivu pa je kos 8 izbranih udeleženk programa 'danes začnem' v okviru 10. dm teka za ženske, ki so se preteklo soboto, kljub deževnemu jutru, na prvem skupinskem treningu pogumno podale na Rožnik.

S tekaškim trenerjem Klemenom Dolencem so naredile gimnastične vaje, med gibanjem pa jim je zapriseženi tekač povedal tudi nekaj o tehnikah teka, naredili so atletsko abecedo, po osvojenem vrhu pa so dame prevzele športne copate.

Tako kot udeleženke programa, se tudi Klemen Dolenc veseli novega izziva in je prepričan, da jim bo uspelo. In to ne le do desetih kilometrov na jubilejnem dm teku, temveč tudi naprej.

Udeleženke programa izvajajo športne aktivnosti pod budnim očesom strokovnjakov, poleg Klemena Dolenca pa za njihov korak v bolj kakovostno življenje in uspešno udeležbo na 10. dm teku za ženske skrbita tudi dr. Nada Rotovnik Kozjek, zdravnica in strokovnjakinja za klinično prehrano ter eden najuspešnejših slovenskih športnikov, Iztok Čop.

Dame po navodilih strokovnjakov beležijo prehranski dnevnik, 3 do 4-krat tedensko pa izvajajo različne aktivnosti. Klemen Dolenc jim bo v ta namen pripravil načrt treningov za samostojno nadaljevanje, vključeval pa bo štiri tekaške vadbe na teden. Pri tem je dame spodbudil k teku v naravi in poudaril, da počutje ni nikoli tako slabo – razen, če zbolimo – da ne bi mogle izvesti treninga. Lahko pa ga prilagodijo svojemu počutju.

Udeleženke dm programa so izbrale skupinsko vadbo, saj deluje motivacijsko, strokovnjaki pa jim bodo v pomoč, da bodo svoje cilje in rezultate dosegale na pravilen način, prilagojeno posameznici.

Več informacij o programu in dogajanju je na voljo na spletnem mestu www.tekzazenske.si.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri