Vabljeni na Kras na Tekaški pozdrav in martinovanje

22. 10. 2018 Promocijsko sporočilo

Že tradicionalno bo tudi letos, v soboto, 10. novembra, Tekaški pozdrav jeseni – KRASova 10ka z 10-kilometersko in 5-kilometersko traso potekal z roko v roki z martinovanjem na Krasu.

Zabava in rekreacija

Obiskovalcem bo na voljo razvajanje z različnimi kulinaričnimi dobrotami in izvrstno vinsko kapljico.  Že v zgodnjih sobotnih dopoldanskih urah, pa bodo na svoj račun prišli športniki rekreativci.

  • KRASova 10ka je stalnica v koledarju tekaških prireditev pri nas. Obenem je to zaključek tekaške sezone, ki se počasi že preveša v otvoritev. S štarom in ciljem v Sežani tekače namreč čaka slabih 10 kilometrov dolga trasa, speljana po asfaltnih in urejenih makadamskih kraških cestah skozi Živi muzej Krasa iz Sežane v Orlek in nazaj.
  • KRASova 5ka zna biti še posebej zanimiva, saj vas bodo z avtobusi najprej prepeljali na štartno mesto, na avtobus pa z vami poslali še harmonikaše, ki vas bodo zabavali. Rekreativna 5ka skorajda ne zahteva predhodnih treningov. Dobra volja na trasi, ki bo speljana po kraški gmajni, bo čisto dovolj.
Tekaški pozdrav je slovo od tekaškega leta in hkrati že predpreizkušnja za Mali kraški maraton. No, tako daleč še nismo, a vseeno naj spomnimo, da bodo prijave za 19. MKM že kmalu dosegljive na spletni strani www.kraskimaraton.si.

Otroški tek

Tudi letos se bodo vaši najmlajši lahko preizkusili v prvih tekaških korakih. Tako se bodo lahko predšolski in šolski otroki preizkusili v otroškem teku, kjer so vsi zmagovalci, saj v cilju prejmejo vsi medaljo. Urejeno pa bo tudi za brezplačno otroško varstvo med 10 in 13 uro.

Pohodniki pa so vabljeni na brezplačen voden pohod po Živem muzeju Krasa.

Spletno predprijavo in vplačila sprejemajo na www.tekaskipozdrav.si do četrtka 8. novembra 2018, do 24 ure.

Vabljeni tudi na Martinovanje

Ker verjamemo, da vam bo ostalo še veliko energije in dobre volje pa ste seveda vabljeni na Martinovanje. Od 10. ure naprej bo na Kraški vinski cesti, kar 21 ponudnikov odprlo svoje kleti. Organiziran bo brezplačni Hop on - Hop off avtobus med kraškimi kletmi. Za veselo vzdušje bo zvečer v Sežani poskrbela skupina Pop Design.

Več na www.visitkras.info

 

Značke: tekaški

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri