25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Tekačice se pridno pripravljajo na 9. dm tek za ženske

Tekačice se pridno pripravljajo na 9. dm tek za ženske (foto: Arhiv www.tekzazenske.si) Arhiv www.tekzazenske.si
8. 5. 2014

31. maja 2014 bo v parku Tivoli največji tekaški dogodek, namenjen ženskam – 9. dm tek za ženske.

Vsak četrtek se v osmih slovenskih mestih, v Ljubljani, Mariboru, Celju, Kranju, Kopru, Novi Gorici, Novemu mestu in Ajdovščini, na tek pod vodstvom izkušenih inštruktorjev pripravlja več kot 500 tekačic.

Na pripravah sodelujejo izkušene tekačice pa tudi tiste, ki jih je prav dm tek za ženske spodbudil, da obujejo tekaške copate. Za dodatno popestritev pa na treningih poskrbijo tudi gosti. Tako so letos z udeleženkami priprav že tekli pevec skupine Čuki Jernej Tozon, radijec Miha Deželak, odbojkar Jasmin Čuturič, košarkar Sašo Ožbolt, atletinji Snežana in Radmila Vukmirović, maneken Jure Butorac in rokometaši Rokometnega društva Koper 2013.

S pripravami na tek bo kmalu pričela tudi sedemletna Vesna, lanskoletna prejemnica donacije dm teka za ženske. V sodelovanju z Rehabilitacijskim inštitutom Republike Slovenije - SOČA bo Vesna prejela novo protezo za nogo, ki ji bo omogočala še lažje ukvarjanje s športom. Vesna bo letos poskusila preteči dm Oskarjev tek, namenjen otrokom med 2. in 12. letom.

"Kmalu bom lahko tekla s svojimi sošolci," je navdušena deklica, ki bo postala že tretja prejemnica nove proteze za nogo, ki jih v okviru donacije na dm teku za ženske omogoča dm drogerie markt.

Dobrodelnost pa se bo nadaljevala tudi na letošnjem teku 31. maja 2014, ko bo več tisoč žensk teklo na 5 in 10 km progi v parku Tivoli v Ljubljani.

Skupne priprave potekajo vsak četrtek ob 17.30 v Ljubljani, Mariboru, Celju, Kranju, kopru, novi Gorici, Novem mestu in Ajdovščini. Udeležba je brezplačna prijava ni potrebna.

V maju bodo priprave potekale še: 8., 15., 22. in 29. maja, ko bo tudi skupinski ogled proge.

Kako se prijavite na 9. dm tek za ženske?

  • Prijave so že mogoče v vseh prodajalnah dm. Tam bodo na voljo prijavnice, ki jih izpolnite, startnino pa plačate pri blagajni. Prijavnico lahko oddate od 16. 4. 2014 do 24. 5. 2014.
  • Natisnete prijavnico in jo oddate na blagajni v katerikoli prodajalnah dm. Takrat tudi plačate startnino. Prijavnico lahko oddate od 16. 4. 2014 do  24. 5. 2014.
  • Na prireditvenem prostoru v parku Tivoli, v petek, 30. 5. 2014, med 13.00 in 18.00 in soboto, 31. 5. 2014 med 7.30 in 8.30.

Enako velja za prijave na Oskarjev tek.

Urnik, zbirna mesta in vse informacije o dm teku so objavljena na spletni strani www.tekzazenske.si

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri