Video: Videmšek, Rugelj in Gombač o peklenski južnoameriški preizkušnji

Video: Videmšek, Rugelj in Gombač o peklenski južnoameriški preizkušnji (foto: Promocijski material) Promocijski material
5. 9. 2014

Slovenci smo od 1. septembra bogatejši še za eno odlično knjigo o teku. Gre za osebno izpoved treh 'kompanjonov', treh tekačev in piscev (Sama Ruglja, Žiga X Gombača in Boštjana Videmška), ki so svoje ne le tekaške izkušnje popisali v knjigi Ultrablues, po tem, ko so uspešno premagali eno od najtežjih maratonskih preizkušenj v ameriški puščavi države Utah.

Tek na ultra dolge proge, kot je to 100-kilometrski Zion Ultras, ima z gibanjem kot aktivnostjo fizičnega telesa očitno največ skupnega le na videz, lahko zaključi bralec, ko odloži skoraj 450 strani 'težko' knjigo.

Preteči 100 kilometrov po nevarni puščavi, kjer domujejo klopotače in pume, med kanjoni in po platojih, je predvsem vrhunsko čustveno in duhovno doživetje. Je potovanje prek bolečine in užitka, boja in predaje, moči in nemoči, egoizma in altruizma ... v središče sebe. Ali kot so avtorji zapisali v uvodu: "Je potovanje daleč stran od množičnih in skomercializiranih tekaških prireditev: potovanje k jedru gibanja in bivanja. Je skupno in posamično potovanje privilegiranih, ki se zavedajo, da ni samoumevno prav nič, kaj šele preteči 100 kilometrov v divjih in tako ali drugače pionirskih krajih indijanskih legend."

'Ultraši' na tekaški konferenci

UltrabluesVeč o ultramaratonskem podvigu trojice boste lahko iz prve roke izvedeli na TEKAŠKI KONFERENCI, ki bo potekala 21. septembra v Arboretutmu Volčji Potok. 'Ultraši' bodo obširneje predstavili knjigo, na voljo pa vam bodo tudi za vprašanja. Na dogodku boste lahko Ultrablues kupili z 20-odstotnim popustom.

O ljubezni in volji do dolgih tekov, o dobrih in slabih izkušnjah pred in med nastopi, o maratonskih pasteh, radostih in skrivnostih bodo na letošnji tekaški konferenci spregovorili še Primož Kobe, Žana Jereb in Jure Košir.

Konferenca je za vse obiskovalce BREZPLAČNA.

Več informacija na povezavi Tekaška konferenca: Misterij maratona