Riba je dobra Promocijsko sporočilo

Božični recept: za predjed postrezite polnjene škrniclje

18. 12. 2019
Deli
Božični recept: za predjed postrezite polnjene škrniclje (foto: profimedia)
profimedia

Božič je eden izmed najbolj čarobnih praznikov v letu, ki ga zaznamujejo petje veselih pesmi, okraševanje smrečic, druženja v krogu domačih, praznična obdarovanja in seveda najrazličnejše kulinarične dobrote.

Pri ustvarjanju praznične mize bodite letos ustvarjalni in goste božične večerje očarajte s polnjenimi škrniclji s tunino in francosko kremo, ki jih tokrat predstavlja Ana Žontar Kristanc.

»Praznična slavja so v tem času zagotovo nepogrešljiva in pričarajo zares posebno vzdušje. A mnogi mislijo, da si morajo za pripravo božične večerje vzeti veliko časa ter da je priprava vseh dobrot zamudna in zapletena. Temu se lahko z nekaj preprostimi triki izognemo in preprosto uživamo v teh čarobnih trenutkih. Okusni škrniclji so privlačni na pogled, goste pa očarajo z bogatim okusom, ki mu piko na i doda tunina v oljčnem olju Rio Mare, zakladnica vsake kuhinjske omarice,« je o receptu povedala Ana Žontar Kristanc, mlada mamica in avtorica uspešnega kulinaričnega bloga Anina kuhinja.

Kuhanje je lahko še posebej v prazničnem času res lepo doživetje, v katerega lahko vpletemo celotno družino. »Ni lepšega darila ali izkušnje, kot je priprava prazničnega kosila ali večerje za naše najbližje. Čarobne kulinarične trenutke lahko pripravimo tudi s preprostimi sestavinami, ki jih imamo vedno na zalogi,« je še dodala Ana.

rio mare (promocijsko gradivo)

Skrivna sestavina številnih Aninih receptov je tunina v oljčnem olju Rio Mare, ki poskrbi za vnos hranljivih snovi, kot so beljakovine in omega-3 maščobne kisline, ter za pravo eksplozijo okusov.

Recept za polnjene škrniclje s tunino in francosko kremo je Ana objavila na svojem blogu Anina kuhinja. Za več receptov z izdelki Rio Mare pa pridno spremljajte blog www.aninakuhinja.si, spletno stran www.riomare.si in Facebook stran www.facebook.com/Rio.Mare.Slovenija.