Za tekače: kaj pravite na maraton ob morju? Zagotovite si brezplačno startnino!

Za tekače: kaj pravite na maraton ob morju? Zagotovite si brezplačno startnino! (foto: profimedia) profimedia
14. 4. 2019 Promocijsko sporočilo

Tekači in ljubitelji narave ne smete manjkati na Parenzana maratonu, ki poleg odličnega vzdušja in morskega zraka ponuja čudovito traso ob obali.

PODELJUJEMO STARTNINE!

Sodelujte v nagradni igri in si prislužite kar 2 startnini za Parenzana maraton - za vas in vašega sotekača. Obrazec za sodelovanje najdete tu: Parenzana maraton.

Nagrajenci:

1. teden: Mateja Z.

2. teden: Janja P.

3. teden: Ana P.

4. teden: Jerneja B.

5. teden: Majda K.

Kdaj in kje se dobimo? 

KDAJ: Maraton Parenzana poteka v soboto, 27. aprila 2019, od 10:00 do 13:00. (recepcija Kanegra, Buje)

START: Začetek vseh tekov je v Kanegri 

CILJI: Cilj teka na 6 km je na mejnem prehodu Sečovlje. Cilj tekov na 13 km in 21 km je v Marini Portorož.*

Organizirani bodo tudi avtobusni prevozi, in sicer pred tekmo iz Portoroža (Marina) v Kanegro in po tekmi iz Kanegre v Portorož (Marina). Število mest je omejeno, zato prevoz rezervirajte pravočasno. Cena prevoza je 5 EUR v eno smer.  

*Pomembno: Vsi udeleženci morajo pri sebi nositi osebni dokument za morebitno preverjanje pri prečkanju mejnega prehoda.

tek

Parenzana maraton je drugačen, saj v eni trasi prečkate 2 državi - začnete na Hrvaškem, končate pa v Sloveniji. Vmes pa občudujete čudovito obalo, ob kateri poteka proga. 

Primerno za vse tekače

Na izbiro imate kar 3 različne razdalje, zato se lahko maratona udeležijo tako začetniki kot stari znanci tovrstnih tekaških prireditev. Tečemo na: 

  • 6 km
  • 13 km 
  • 21 km

Tek na 6 km poteka delno po asfaltni poti, večinoma pa po urejeni makadamski in peščeni poti Parenzane. Cilj je ob mejnem prehodu na slovenski strani, kjer je tudi merilno mesto. 

Tek na 13 km v prvem delu do mejnega prehoda poteka enako kot tek na 6 km. Od tam naprej udeleženci tečejo po pešpoti mimo Solin, skozi Kamp Lucija v Marino Portorož, kjer je ob restavraciji Marine Portorož tudi cilj. 

Tek na 21 km gre do Marine Portorož po isti trasi kot tek na 13 km, potem pa  udeleženci tečejo ob obali do mandrača pred Piranom, kjer zavijejo desno in se preko klanca nad Hoteli Bernardin po isti trasi vrnejo nazaj v Marino Portorož, kjer prečkajo cilj. 

Kot vsako leto bodo na voljo tudi štafetni teki na 13 km in 21 km. Za udeležbo potrebujete 2 ali 3 člansko ekipo.

Za vse udeležence bo 15 minut pred začetkom maratona (ob 9:45) organizirana predstavitev trase in poteka tekmovanja v Kanegri na startnem prizorišču. 

maraton Parenzana

Preverite tudi: