Vztrajajmo skupaj!
Življenje je nenehno zasledovanje ciljev. S pomočjo dobre volje, truda in vztrajnosti bomo manjše in večje cilje dosegli navkljub vsem oviram. Pridruži se vseslovenskemu gibanju #vztrajam, kajti skupaj smo močnejši!

PRIHODNOST STE VI! SKB, partner projekta #vztrajam

Tek je zakon. Zmigaj se s kavča in pojdi z nami na tek!

Pridruži se

Postani naš #vztrajam ambasador ter spremljaj zgodbe ostalih!

PREDSTAVI SE
natalija-vebroten-4-foto-tibor-golob

Foto: Tibor Golob

Natalija Verboten goji ljubezen do glasbe že od malih nog. Priljubljena pevka je začela svojo glasbeno pot po osamosvojitvi Slovenije, ko je bila na avdiciji sprejeta v koroški ansambel, s katerim je posnela dva narodno-zabavna albuma. Kmalu za tem se je podala še v svet zabavne glasbe, kjer je nanizala vrsto lepih uspehov, ne nazadnje pa si je ustvarila še družino, na katero je zelo ponosna.

► Če se ne motim, smo vas ravno sredi dopusta ujeli. Kakšeno je idealno počitnikovanje za družino Natalije Verboten ter česa ne sme manjkati, ko ste prosti?

Poletje je sicer čas, ko smo v družinskem podjetju Bumerang izredno delavni, pa tudi sama imam kar nekaj nastopov. Zato sva si že pred leti doma naredila bazen in večino poletja preživimo ob njem in v njem, poleg tega, da gremo za kakšen teden na morje, več nam zaradi službenih obveznosti v kosu ne uspe. Večkrat skočimo tudi na kakšen krajši izlet po Sloveniji, saj Maxu in Oskarju želiva pokazati lepote in bisere naše prelepe domovine, ki sva jih midva spoznala tudi po zaslugi najinega dela. Tako gremo v Prekmurje, Goriška brda, Posočje, Piran, na Kras, Gorenjsko …
Res je – ravno prejšnji teden smo bili na Pagu, kamor hodiva že leta, v družinski hotel, ki je na celini. Imajo 12 sob in svoje oljke, pršut, vino in sir. Najraje smo v družinskem krogu in si vzamemo čas samo zase, skupaj smo od jutra do večera, da se naužijemo drug drugega. Del dneva počivamo, del dneva pa smo aktivni tako v vodi kot zunaj nje. Radi imamo družabne igre, beremo, rešujemo križanke … V avgustu pa imamo namen iti v Kranjsko Goro.

► Kako se sicer najraje sproš­čate, če to ni, recimo, morje?

S sprehodom v naravi, z igro s sinovoma, petjem, z delom okrog hiše, presajanjem lončnic ...

► Vedno ste veljali za vitko in zapeljivo, kako sploh vzdržujete linijo za poletje in posledično za brezskrben skok v kopalke?

Kar se tiče vadbe, imam dva celodnevna osebna trenerja, sinova, ki imata ogromno energije in mi ne prizanašata z akcijo, (smeh) sicer pa zdrav, aktiven način življenja in prehranjevanja. Nimam diet, jem raznovrstno zdravo hrano, redno od pet do šestkrat na dan (v popoldanskem času se izogibam sladkemu), redno pijem tekočino, vedno znam najti zadovoljstvo v življenju, v ničemer ne pretiravam in to je to ...

► Seveda ob tem ne moreva mimo zdravih življenjskih odločitvev, sploh obraza. Tudi tu ste precej skrbni, drži?

Kar se tiče nege obraza, prisegam na naravno kozmetiko Lux Factor. Na obrazu imam izredno občutljivo kožo in sem zelo pozorna, ko izbiram kremo za nego obraza – moram priznati, da je krema Lux Factor 4D Hyaluron zadetek v polno! Zelo sem zadovoljna, ker je koža kljub štiridesetim letom navlažena, sveža, čvrsta, tako mladostniško sijoča. To je vse, kar poleg rednega čiščenja naredim za kožo, da si nanesem kremo zjutraj in zvečer. Tu pa tam skočim še h kozmetičarki na nego obraza v salon Perfect body v Mariboru. Sicer pa so mi že od nekdaj všeč goste in dolge trepalnice, saj se mi zdi, da dajejo obrazu tisto piko na i. Tako uporabljam še serum Lux Factor Eyelash, in sicer da so moje trepalnice še bolj goste, daljše, temnejše … in to brez pekočega, dražečega občutka v očeh. Za popolno obliko obrvi skrbi Tatjana Damjanovič iz salona 22 Institut. Pred sedmimi leti pa sem dobila odlična priporočila za delo dr. Glumičića. Odšla sem na sestanek in pregled v zvezi z odstranitvijo podočnjakov, ki so me začeli motiti, saj sem vedno bila videti utrujena, čeprav sem bila spočita in naspana. Na podlagi najinega pogovora, podkrepljenega s fotografijami, je takoj pridobil moje zaupanje – sicer sem precej nezaupljiva – saj sem videla, da govorim s človekom, ki ima ogromno izkušenj in znanja. Predlagal mi je lasersko korekcijo podočnjakov, brez reza v kožo, ki jo je dopolnil z nežno botoks terapijo, ki osveži pogled. Z rezultatom sem izredno zadovoljna. Res je vrhunski strokovnjak z vrhunsko ekipo in ambientom, poleg tega pa še izredno topla in ljubezniva oseba.

► Seveda ni skrivnost, da si občasno privoščite tudi nežno botoks terapijo, drži?

Z dr. Glumičićem prakticirava redno osvežitev z botoks terapijo na vsake pol leta.

► Ste morda kdaj za postavo obiskovali tudi fitnes?

Pred več kot 15 leti me je telo kar samo z zdravstvenimi težavami zaradi neprimernega načina življenja in preobremenjenosti, tako fizične kot psihične – delala sem namreč več let noč in dan – prisililo, da spremenim način življenja in je bila edina rešitev, da se vzamem v roke in nekaj naredim zase in za svoje zdravje. Studio Linea Snella me je prevzel od prvega dne, ko sem prišla na razgovor, ustrezal mi je v vsakem pogledu in celostno poskrbel zame – od vadbe pod nadzorom za izgubo prekomerne teže ali vzdrževanje teže in preoblikovanje ter učvrstitev telesa – za vsako stranko izdelajo posebni načrt glede na njene želje in zato vadba tudi vedno poteka v spremstvu njihove strokovne terapevtke –, aktivnega in zdravega načina prehranjevanja, življenja (poučili so me, kako lahko jem vse, ampak v pravi količini in ob pravi uri, kako se odlično počutiti v svojem telesu, biti v dobri psihični in fizični formi za vsakodnevne preizkušnje, ki nam jih prinašata življenje in stresni tempo ... pa še in še) ter strokovnega, učinkovitega in zelo toplega človeškega pristopa terapevtk in ne nazadnje tudi do sprostitve, razvajanja ob vsaki terapiji.

► Del vsega je tudi prehrana, kaj se najde na jedilniku Natalije?

Vse, predvsem sezonska hrana. Nimam diet, jem raznovrstno zdravo hrano, redno od pet do šestkrat na dan, v popoldanskem času se izogibam sladkemu.

► Seveda ob vsem tem ne moreva mimo glasbe. Koliko let že vztrajate na glasbeni sceni?

Pojem že 25. leto, s pesmijo Rdeč ferrari pa je pred 18 leti moje ime postalo prepoznavno po vsej Sloveniji.

► Kako zelo se je v tem času spremenila Natalija in kako se je spremenila vaša glasba?

V vseh teh letih me je življenje obrusilo, peljalo čez preizkušnje, naučilo marsikatero življenjsko modrost … Glasbeno bom vedno ostala Natalija, ki skrbi, da se ljudje ob moji glasbi zabavajo, produkcijsko pa morajo skladbe seveda zveneti sodobnemu času primerno.

Alesh Maatko

#vztrajam motiviramo 8. avgust 2018

Prijavi se na e-novice!

Enkrat tedensko v svoj e-nabiralnik prejmi zgodbe navdiha, motivacijske nasvete in najboljše #vztrajam objave minulega tedna.