Vztrajajmo skupaj!
Življenje je nenehno zasledovanje ciljev. S pomočjo dobre volje, truda in vztrajnosti bomo manjše in večje cilje dosegli navkljub vsem oviram. Pridruži se vseslovenskemu gibanju #vztrajam, kajti skupaj smo močnejši!

PRIHODNOST STE VI! SKB, partner projekta #vztrajam

Tek je zakon. Zmigaj se s kavča in pojdi z nami na tek!

Pridruži se

Postani naš #vztrajam ambasador ter spremljaj zgodbe ostalih!

PREDSTAVI SE
shutterstock_250977052_m

Foto: Shutterstock

Svetovno prvenstvo v počivanje je prešlo še v zadnji, četrti del, ki pa bo prav tako zanimiv ter zabaven kot prvi trije. Naša ekipa meni, da je sedaj skrajni čas, da narediš čistko za nazaj in veliko dobrih načrtov za naprej.

Tu pa tam se je dobro povsem umiriti, čeprav imaš v sebi veliko nemirnega duha, in premisliti, kaj se ti je v preteklem letu dobrega in kaj slabega zgodilo oziroma, na kaj si ponosen/na in na kaj ne. 

Ponos deli z drugimi

Pomisli najprej na vse stvari, ki na katere si ponosen/na. Morda so to opravljeni izpiti v šoli, morda si letos veliko časa posvetil/a svoji družini, morda si na delovnem področju dosegel/a kakšen poseben uspeh, morda si se naučil/a kuhanja, morda si postal/a oče/mama.

Veliko je namreč stvari, na katere smo lahko zelo ponosni in še kako prav je, da se jih spominjamo. Morda bi bilo najbolje, da bi kar vse skupaj napisal/a na list papirja. Kaj pa če bi v čast uspeha pripravil/a mini zabavo ali piknik? Pohvali se svojim prijateljem in ne samo družini!

Si se naučil/a kaj iz neuspehov?

Seveda pa so se v tem letu najverjetneje pripetile tudi stvari, na katere nisi prav nič ponosen/a. Ob tem je najbolje, da pomisliš na to, da je vsaka stvar za nekaj dobra in da se je vse slabo ali neuspešno zgodilo z razlogom.

Kljub temu tega ne pometaj pod preprogo, ampak prav tako napiši na list papirja. Morda se iz tega česa naučiš?

Kaj boš pa s prihodnostjo?

No, in sedaj je čas, da pomisliš tudi na prihodnost. Prav tako si v roke vzemi kar velik kos papirja in si nanj napiši prav vse načrte, ki jih imaš v glavi. Na koncu naredi še nekaj praznih črt, na katere boš kar sproti pisal/a nove načrte oziroma ideje. Četudi se zdijo nemogoči, si jih napiši. Morebiti se ravno zato uresničijo.

Sedaj pa poglejmo, katerih pet aktivnosti te čaka v zadnjem tednu Svetovnega prvenstva v počivanju.

Predlagane aktivnosti četrtega tedna Svetovnega prvenstva v počivanju:

 1. Z otroki zavijaj šolske zvezke!


  Novo šolsko leto se hitro približuje in čas je, da se skupaj z otroki pripraviš nanj. Če nimaš svojih otrok, potem to naredi z nečaki ali drugimi otroki, ki živijo v tvoji okolici. Tvoje pomoči bodo nadvse veseli in verjetno se je bodo še dolgo spominjali. To je lahko nepozabno doživetje, ki je prepleteno s smehom in veliko mero zabave.

 2. Med športno aktivnostjo premisli, kaj si v letošnjem letu že dosegel/la!

  Avgust je nadvse primeren mesec za najrazličnejše športne dejavnosti, ki jih je najbolj prijetno počenjati zgodaj zjutraj ali pa pozno zvečer. Med to aktivnostjo - tekom ali sprehodom recimo - premisli na to, kaj vse si dosegel/a v letošnjem letu in na kaj oziroma na koga si še posebej ponosen/na.

 3. Med plavanjem si naredi načrt večjih podvigov do konca leta!


  Tudi plavanje je nadvse primeren šport, pri katerem ti misli dobro delujejo. Med plavanjem v bazenu, jezeru, reki ali morju, si najprej v glavi naredi načrt večjih podvigov za letošnje in tudi prihodnje leto. Pri tem si zamisli nekaj takega, za kar meniš, da ti nikakor ne more uspeti, ti pa se boš kljub vsemu potrudil/a, da ti bo.

 4. Preuredi sobo v povsem novem slogu!


  Čez leto nimamo veliko časa, da bi v stanovanjih delali velike generalke ter prestavljali pohištvo ter si na ta način delali zanimivo življenje. Sedaj pa je pravi trenutek, ki ti ga narekuje svetovno prvenstvo v počivanju, da se vzameš že končno enkrat v roke in da svojo sobo popolnoma preurediš v popolnoma novem slogu. To pomeni tudi, da boš zamenjal/a kak star kos pohištva z novim, da boš na stene obesil/a povsem nove slike, da boš sobo prebarval/a v zanimive barvne kombinacije. Dela je veliko, zato kar prični z izvajanjem tovrstnega opravila. Seveda te naša ekipa prosi za fotko 'prej' in 'potem'.

 5. Iz svoje sobe odnesi vso nepotrebno kramo!


  Tale delček naloge boš lahko lepo priklopil/a na prejšnjo nalogo. Pravijo, da se je določenih stvari potrebno znebiti, če želimo povsem na novo zadihati. Morda niti sam/a ne veš, zakaj se v svoji sobi ne počutiš več dobro. Velika verjetnost je, da je tvoja soba prenasičena z neuporabno in tudi neprimerno kramo. Odnesi jo v smeti in na novo zadihaj. Minimalizem osvobaja misli in dušo.

Tako. Čas je, da si vzameš dovolj časa za vseh 5 nalog. Kot je v naši navadi, pa te prosimo, da nam po opravljenih nalogah pošlješ tudi primerno poročilo, ki naj bo bogato tudi s slikami ali videi. Aktivnost tako pofotkaj, objavi na svojih družabnih omrežjih in označi z #vztrajam.

#vztrajam motiviramo 24. avgust 2018

Prijavi se na e-novice!

Enkrat tedensko v svoj e-nabiralnik prejmi zgodbe navdiha, motivacijske nasvete in najboljše #vztrajam objave minulega tedna.