Vztrajajmo skupaj!
Življenje je nenehno zasledovanje ciljev. S pomočjo dobre volje, truda in vztrajnosti bomo manjše in večje cilje dosegli navkljub vsem oviram. Pridruži se vseslovenskemu gibanju #vztrajam, kajti skupaj smo močnejši!

PRIHODNOST STE VI! SKB, partner projekta #vztrajam

Tek je zakon. Zmigaj se s kavča in pojdi z nami na tek!

Pridruži se

Postani naš #vztrajam ambasador ter spremljaj zgodbe ostalih!

PREDSTAVI SE
shutterstock_730559200_m

Foto: Shutterstock

Letošnji avgust je čas za svetovno prvenstvo v počivanju. Hobijem smo že namenili pozornost, sedaj pa je napočil čas za svetovno prvenstvo v crkljanju, kjer bomo čas namenili izključno sebi in našim bližnjim.

Nekje smo prebrali, da so naši otroci veliko bolj srečni in tudi dobro socializirani, če jih crkljamo. Crkljanje namreč vzgoji srečne in čustveno stabilne otroke.

Crkljanje je koristno v vsakem obdobju našega življenja, saj nam vedno znova prinese srečo in zadovoljstvo. Ker pa si med letom nismo vzeli časa za crkljanje, se bomo v avgustu noro crkljali.

Zakaj crkljanje?

Znanstveniki so dokazali, da crkljanje doprinese h kakovosti našega življenja in tudi k zdravju. Za crkljanje je namreč značilno, da sprošča oksitocin, ki je znan tudi pod imenom hormon dobrega počutja. Med crkljanjem pa sproščamo tudi endorfine. Zanje je značilno, da se najpogosteje sproščajo potem, ko pojemo čokolado. 

Izjemna prednost crkljanja je tudi ta, da se v času crkljanja počutimo bolj zapeljivo in s tem tudi bližje partnerju. Prav tako je dokazano, da crkljanje v veliki meri zmanjšuje stres in visok krvni tlak. Posledično se zmanjša tudi možnost nastanka srčnih bolezni ter anksioznosti.

V prihajajočem tednu pa seveda ni potrebno, da čakaš, da te nekdo pocrklja. Ta teden pocrkljaj kar samega sebe! Zaslužiš si nekaj časa sam/a s seboj!

V nadaljevanju ti predlagamo aktivnosti za prihajajoči teden.

Predlagane aktivnosti drugega tedna Svetovnega prvenstva v počivanju:

 1. Pojdi na vrh hriba!


  Pocrkljaj se kar sam/a! Vzemi si čas zase in pojdi na bližnji hrib kar v solo izvedbi. Čas preživi stran od vrveža in uživaj. Občutek sreče te bo zagotovo preplavil in spremljal še dolgo časa.

 2. Pojdi na razstavo!


  Človek se lahko dobro pocrklja, če čas nameni stvarem, ki so mu blizu. Če je v mestu razstava, ki te zanima že dlje časa, jo pojdi obiskat čim prej. Na spletu si poglej seznam razstav, ki so v tem času odprte in pojdi! Če najdeš kakšno zanimivo razstavo, nam pa le povej, da jo obiščemo tudi mi!

 3. Pojdi gledat zvezdne utrinke (11. – 13. 8. 2018)!


  Ogled zvezdnih utrinkov je lahko še kako romantičen, predvsem če se ga lotiš v dvoje. Sreča bo dvojna in vaju bo spremljala še dolgo ob misli na to, kaj sta si zaželela ob vsakem videnem utrinku. Seveda pa jih greš lahko gledat tudi sam/a. Dogajanje je tako pestro, da ti ne bo dolgčas. Najbolj aktivni bodo po polnoči med 11. in 13. avgustom.

 4. Pripravi si piknik na travniku!


  Poleje je idealno za piknike. Vreme je primerno, temperature pa tudi. A pazi na sonce - med 10. in 16. uro nikar ne bodi na soncu! Piknik si priredi zvečer, nanj pa po želji povabi ljudi, ki so ti blizu.

 5. Najdi triperesno deteljico!


  Že kot majhni otroci smo po okoliških travnikih iskali triperesno deteljico, ki prinaša veliko sreče. Velikokrat smo jo uspeli najti in še tisti trenutek, ko smo jo imeli v rokah, nas je preplavil občutek, da bomo z njeno najdbo zagotovo srečni vse življenje. Tudi zato smo se odločili, da je v tem sklopu zadnja aktivnost posvečena iskanju deteljice. Če jo najdeš, jo pa le pofotkaj!

Tako, naj se otvoritev drugega sklopa v Svetovnem prvenstvu v počivanju prične … Ena, dva, tri … Zdaj! Ne pozabi nam poročati o svojih rezultatih … Veselo jih pričakujemo! Aktivnost pofotkaj, objavi na svojih družabnih omrežjih in označi z #vztrajam.

#vztrajam motiviramo 10. avgust 2018

Prijavi se na e-novice!

Enkrat tedensko v svoj e-nabiralnik prejmi zgodbe navdiha, motivacijske nasvete in najboljše #vztrajam objave minulega tedna.