Vztrajajmo skupaj!
Življenje je nenehno zasledovanje ciljev. S pomočjo dobre volje, truda in vztrajnosti bomo manjše in večje cilje dosegli navkljub vsem oviram. Pridruži se vseslovenskemu gibanju #vztrajam, kajti skupaj smo močnejši!

PRIHODNOST STE VI! SKB, partner projekta #vztrajam

Tek je zakon. Zmigaj se s kavča in pojdi z nami na tek!

Pridruži se

Postani naš #vztrajam ambasador ter spremljaj zgodbe ostalih!

PREDSTAVI SE
punca_sreca_motivacija

Foto: Profimedia

Kljub temu da se poletje že približuje koncu, motivacije za zdrav življenjski slog ni nikoli preveč, se strinjaš? Naj ti teh 7 nasvetov pomaga pri doseganju zastavljenih ciljev – ne glede na to, ali gre za izgubo kilogramov ali za kakšen drug cilj v življenju.

Kako ostaneš motiviran/-a in inspiriran/-a? Kako ohranjaš strast, navdušenje in zagon do tega, kar počneš? Priznamo, tudi nam je včasih primanjkuje, zato smo se lotili iskanja in na success.com odkrili teh 7 motivacijskih tehnik:

1. Zresni se

Odloči se, da boš šel/šla vse do vrha. Do zdaj si o tem le razmišljal/-a ali pa te je le mimogrede prešinilo. Ampak zdaj se zresni in daj vse od sebe, do konca. In tvoje življenje se bo takoj povzpelo na višjo raven.

Tvoje življenje je kot senca, ki se povzpenja po temni strani hriba – do trenutka, ko se odločiš: "v tem, kar počnem, bom najboljši/-a". In kar naenkrat zrasteš v sončni žarek in po tem je tvoje življenje za vedno drugačno – čudovito.

2. Poznati moraš svoj mejni korak

Kaj je mejni korak? Katera je že tista stvar, ki te drži nazaj? Kakšna je kvaliteta? Kakšno je dejanje? Vprašaj druge ljudi. Ugotovi, v čem moraš postati dober/-ra.

Ugotovi, kaj te drži tukaj, zakaj si obstal/-a. Kaj je tisti ključni mejni korak, ki opredeljuje tvoj današnji uspeh?

3. Obkroži se s pravimi ljudmi

Kdo so pravi ljudje? Zmagovalci.

Obkroži se s pozitivnimi ljudmi. Tistimi, ki imajo cilje in načrte, ki nekaj naredijo s svojim življenjem in imajo visoka pričakovanja. Obkroži se z orli. Kot pravi Zig Ziglar: "ne moreš se treti s purani, če želiš leteti z orli."

In pojdi vstran od negativnih ljudi, od toksičnih ljudi, ki se pritožujejo in jaukajo in se "cmizdrijo" ves čas. Kdo jih potrebuje? Življenje je prekratko.

4. Poskrbi zase

Poskrbi za svoje zdravje kar se da najboljše.

To predvsem pomeni zdrava prehrana in pravilna športna aktivnost. Vsi vedo, da bi lahko jedli bolje, trenirali bolj redno in si privoščili veliko počitka. Če imaš namen 5x na teden trdo delati, pojdi teh 5x na teden tudi bolj zgodaj v posteljo.

5. Samega/samo sebe vidi kot najboljšega/najboljšo

Vizualiziraj samega/samo sebe kot najboljšega/najboljšo pri vsem, kar počneš. Zapomni si, izboljšanje življenja se začne z izboljšanjem mentalne slike.

6. Govori si lepe stvari

Kontroliraj svoj notranji dialog in prakticiraj pozitiven govor sam/-a s sabo. Kako?

Reci "sem najboljši/-a". No, reci.

Reci "všeč sem si", "lahko mi uspe", "rad/-a imam svoje delo".

Če si boš povedal/-a te stvari in vanje ne boš verjel/-a, a ni to laganje samemu/sami sebi? Ne, to ni laganje – je govorjenje resnice vnaprej.

Zato, ker ni pomembno, od kje prihajaš. Vse, kar je pomembno, je to, kam greš.

Govori s seboj na tak način, kakršen/-na si želiš biti, ne na način, kakršen/-na si slučajno zdaj v tem trenutku. Zapomni si, morda si danes tukaj povečini zaradi nesrečnega spleta okoliščin. Ampak kam se odpravljaš naprej v prihodnosti, pa je stvar tvojega oblikovanja poti.

7. Zmigaj se

Hitro se premikaj. Smisel za nujnost je tista stvar, ki jo lahko razviješ in ki te bo ločila od vseh ostalih. Ko dobiš idejo, jo takoj realiziraj.

In hitreje, kot se premikaš, boljši/-a postajaš. In boljši/-a, kot postajaš, bolj se imaš rad/-a. In bolj, kot se imaš rad/-a, višja je tvoja samopodoba. In višja, kot je tvoja samopodoba, večja je tvoja samodisciplina. In bolj, kot si dosleden/-na… potem dokončno postaneš neustavljiv/-a.

Najboljša motivacija je "samo-motivacija". Naj ti zgornji nasveti pomagajo, kako jo obdržati pri vsem, česar se lotiš – naj bo to izguba kilogramov ali nekaj popolnoma drugega.

#vztrajam motiviramo 22. avgust 2017

Prijavi se na e-novice!

Enkrat tedensko v svoj e-nabiralnik prejmi zgodbe navdiha, motivacijske nasvete in najboljše #vztrajam objave minulega tedna.