19-letnica je rodila DVOJČKA – ki NIMATA istega očeta! Kako je to sploh mogoče?

19-letnica je rodila DVOJČKA – ki NIMATA istega očeta! Kako je to sploh mogoče? (foto: Profimedia) Profimedia
8. 9. 2022

Na svetu je zabeleženih le 20 takšnih primerov, pravi zdravnik. 

Tokratni primer so zabeležili v mestu Mineiros v Braziliji, kjer je 19-letnica rodila dvojčka dveh različnih očetov, piše portal G1. Kot je za portal povedal dr. Túlio Jorge Franco, gre za zelo redek primer, primer mladenke je 20. zabeležen primer na svetu.

»Takšna nosečnost se zgodi, ko dve jajčeci iste ženske oplodita dva različna moška – genetski material je različen in jajčeci prav tako. Dojenčka se sicer razvijata skupaj, vendar vsak v lastni posteljici,« je pojasnil zdravnik. Nosečnost prav tako poteka drugače kot pri enojajčnih dvojčkih, ko se jajčece razdeli.

Kot še pišejo v prispevku, je imela 19-letnica na isti dan spolne odnose z dvema moškima in z obema zanosila. 

Med predporodno oskrbo je bila sicer ugotovljena majhna razlika v velikosti dvojčkov, a je bila ta zanemarljiva. Sumničava pa je postala mati dvojčkov – čeprav sta si bila malčka zelo podobna. Osem mesecev po porodu je tako opravila DNK test, ki je razkril, da je le eden od dvojčkov potomec domnevnega očeta. 

»Bila sem zelo presenečena,« je povedala mati dvojčkov, ki želi ostati neimenovana. Ni vedela, da je kaj takega sploh mogoče.

Dr. Franco je za portal pojasnil še, da gre za tako imenovano superfertilizacijo, imenovano tudi večkratna oploditev. Zdaj si želi skupaj s študenti globlje preučiti primer, ki je takšna redkost. 

Preverite še: "Nikoli nisem varala, a možev test očetovstva je pokazal negativno - nato pa sem izvedela RESNICO"