Ključne napake, ki jih počnemo pri pranju spodnjega perila (uporabni nasveti)

12. 4. 2024
Deli
Ključne napake, ki jih počnemo pri pranju spodnjega perila (uporabni nasveti) (foto: Profimedia)
Profimedia

Kako bi pravilno morali prati spodnje perilo?

Ohranjanje čistoče in higiene spodnjega perila je ključnega pomena, vendar mnogi ne vedo, kako pravilno ravnati s tem delom garderobe. Z upoštevanjem teh nasvetov boste lahko uživali v čistem in higienskem spodnjem perilu, ki bo trajalo dlje časa.

Ne spreglejte:

Pravilno ločevanje perila

Najprej je pomembno ločiti spodnje perilo glede na barvo in materiale. Barvno perilo ločite od črnega in belega ter uporabite poseben program za občutljive materiale ali ročno pranje. Čipkasto spodnje perilo je treba obravnavati posebej in ga nikoli ne smete mešati z drugimi oblačili.

Pravilno pranje modrčkov

Modrčke je treba prati pogosteje, kot si mnogi mislijo. Po vsaj treh nošenjih jih je treba oprati, pri čemer je treba uporabiti nežno pralno sredstvo in poseben program za občutljive tkanine. Priporočljivo je, da modrčke med pranjem zapnete, da se ne zmečkajo ali zataknejo.

Temperatura pranja

Prilagodite temperaturo pranja glede na vrsto spodnjega perila. Bombažne spodnjice lahko operete pri višjih temperaturah, medtem ko je za občutljivejše materiale priporočljivo pranje pri nižjih temperaturah. Uporaba higienskega pralnega sredstva ali izpiralnika je pri nižjih temperaturah ključnega pomena za ohranjanje higiene.

Pravilno sušenje

Vsi kosi spodnjega perila niso primerni za sušenje v sušilnem stroju. Bombažno spodnje perilo lahko brez težav sušite v sušilniku, medtem ko je za modrčke, spodnjice in občutljive materiale priporočljivo sušenje na zraku, da se izognete morebitnemu krčenju ali poškodbam.

Vir: Metropolitan.si

Novo na Metroplay: Zakaj so mladi danes vse manj aktivni? | Športne igre mladih