Kraljica Elizabeta II. je bila velika oboževalka ŽIVALI! Veste, koliko korgijev je imela?

Kraljica Elizabeta II. je bila velika oboževalka ŽIVALI! Veste, koliko korgijev je imela? (foto: Profimedia) Profimedia
9. 9. 2022

Živali so bile zagotovo kraljičina velika ljubezen vse do konca. Katere živali je poleg svojih korgijev še oboževala?

Nobena skrivnost ni, da je kraljica Elizabeta II oboževala živali. Pogosto smo jo v javnosti videli z njenimi štirinožnimi prijatelji korgiji, rada pa je imela stik tudi z drugimi živalmi, kot boste videli na slikah, in to je zagotovo prenesla na svoje potomce. 

Če začnemo s korgiji, veste, kako je bilo ime čisto prvemu, ki ga je dobila? To je bila psička po imenu Susan, podarili pa so ji ga za njen 18. rojstni dan. S Susan sta se tako navezali, da jo je spremljala celo na poročnem potovanju. Na spodnji sliki pa je v družbi kužka Dookieja, zaradi katerega je verjetno postala navezana na to pasmo in poskrbela, da so ji korgiji vedno tekali pod nogami. Všeč ji je bila njihova karakteristika, predvsem pa je hotela ohraniti spomin na svojega Dookieja

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Royal Family (@theroyalfamily)

Njeno predanost živalim je opazila kraljeva biografinja Ingrid Seward, ki je dejala: ʺRada ima živali in obožuje pse. Bili so njena prva in bodo tudi njena zadnja ljubezen.ʺ

Pa veste, koliko psov se je zvrstilo med vladanjem kraljice?

Družbo ji je delalo preko 30 psov, med katerimi so se znašle tudi nekatere druge pasme. Kosmatinci so jo spremljali tako v veselih kot žalostnih trenutkih, saj je npr. pri žalovanju za svojim pokojnim možem princem Filipom v dar dobila kar dva. Podaril ju je princ Andrew. Na žalost je eden od korgijev (Muick) ostal sam, zato so ji ob rojstnem dnevu podarili še enega, da bi razvedril tudi njega. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Royal Family (@theroyalfamily)

Na rojstnodnevni sliki jo spremljajo Willow, Vulcan, Candy in Holly.

Takoj za psi, bi Elizabeta II. na seznam verjetno uvrstila konje, ki jih je prav tako imela v lasti. Rada je jezdila tudi v starejših letih, a se je zaradi zdravstvenih težav nazadnje morala odpovedati tej aktivnosti. 

Na sliki jo lahko vidite na konju še dve leti nazaj in moramo priznati, da se drži odlično! 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Royal Family (@theroyalfamily)

Konje, natančneje ponija po imenu Bybeck Katie in Bybeck Nightingale, je imela tudi na eni od veličastnejših fotografij za njen 96. rojstni dan. Kot je videti, ji je bila njuna družba zelo domača. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Royal Family (@theroyalfamily)

Blizu so ji bile tudi druge živali in z njimi je imela posebno vez. Med obiskom živalskega vrta ji na primer ni bilo prav nič neprijetno med hranjenjem slona.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Royal Family (@theroyalfamily)

Poraja se vprašanje, kje bodo njeni psički živeli sedaj?

No, za to je že pred časom poskrbela kar kraljica sama, ko se je odločila, da ne bo imela več novih mladičkov. V dar jih je dobila še nekaj in predvideva se, da naj bi princ Andrew v svojo oskrbo vzel oba korgija, ki jih je podaril, ostali kužki pa bodo dom našli pri drugih družinskih članih.