Oče samohranilec svojo hčer poučil o menstruaciji, toda reakcija njegove bivše žene ga je povsem šokirala

3. 9. 2023
Deli
Oče samohranilec svojo hčer poučil o menstruaciji, toda reakcija njegove bivše žene ga je povsem šokirala (foto: Profimedia)
Profimedia

V času odraščanja imajo otroci marsikatero vprašanje, ki ga naslovijo na svoje starše. Če so starši odprtega duha, lahko delijo marsikateri koristen nasvet za odraščajočo mladino.

Marsikdaj pa se zalomi, če starša med seboj nista skladna. Še posebej, če sta ločena. S tovrstnimi težavami se spopada oče samohranilec, ki je na spletnem forumu reddit.com pojasnil, da si z ženo delita skrbništvo v razmerju. Povedal je, da se s hčerko še vedno težko pogovarjata o nekaterih »občutljivih temah«, vendar se trudi po svojih najboljših močeh. K odnosu pa ne pripomore bivša žena, saj naj bi po njegovih besedah veljala za »konservativno in vzkipljivo«, medtem ko se ima on za »liberalnega in sproščenega«.

Pogovor o menstruaciji

Oče je na portalu zapisal, da sta se s hčerko pred kratkim pogovarajala o menstruaciji potem, ko sta si skupaj pogledala film v kateri glavno protagonistko igra Rachel McAdams. Film je priredba istoimenskega romana Judy Blume, ki je zgodba o odraščanju in govori o menstruaciji. Oče je povedal, da je imela njegova devetletna hči med ogledom filma veliko vprašanj.

»Film ji je bil zelo všeč in komaj je čakala, da izve več. Moje mnenje je, da se starš - ne glede na temo, nikoli ne sme izogniti vprašanju, in vedno poskušam odgovoriti na vsa vprašanja, pri čemer priznam, da ne vem in da bom poiskal odgovor, če je tako,« je zapisal na Redditu.

Bivša partnerica besnela, ker je oče hčeri razlagal o ženski tematiki

»Glede na naravo teme sem hčerki razložil, da je njena mama verjetno bolje opremljena za odgovore na nekatera specifična vprašanja, ki se tičejo intimne nege in intimnosti na splošno. Povedal je, da je šlo vse v redu do nedavnega, ko je prejel sporočilo svoje bivše, ki je bila po njegovih besedah vidno besna, ker si je film ogledal z njuno hčerko. Dejala je, da je ona tista, ki bi morala obravnavati tovrstne tematike.

Oče je dodal: »Vem, da je to veliko povezano z 'bojem za oblast' zaradi najine ločitve. Ona je zelo šefovska in vedno bo našla način, da bo poskušala nadzorovati, kako vzgajam najino hčerko. Moje vprašanje je, ali sem storil napako, ko sem to gledal s hčerko in se o tem pogovarjal?«

Mnogi so očetovo potezo videli kot dobronamerno

Odziv na objavo je bil močno v očetovo korist, češ da ni storil napake. Nekateri ljudje so v znak podpore delili celo svoje izkušnje. »Tukaj je ločeni oče najstnice. Prav si storil. Dodal bom še, da moramo očetje svojim hčerkam dajati zgled, da menstruacija ni nekaj, kar bi bilo treba skrivati pred moškimi na nek čuden sramoten način,« je zapisal eden od očetov.

Druga oseba je dodala: »Ni narobe. Sem ženska s tremi fanti. Še vedno sem poročena z očetom svojih otrok, vendar smo se o spolnosti, puberteti in podobno veliko pogovarjali, tako z očetom kot brez njega. Nič ni narobe ali sramotno, če se otroci z enim od staršev pogovarjajo o tem, kako deluje njihovo telo.« 

Morda bi vas zanimalo tudi:

Kineziologinji o pravilnem gibanju

V novi epizodi Aktivni podkasta gostimo Evo in Pio, kineziologinji, ki delujeta pod Instagram profilom @kineasyology. Dekleti sta nam v pogovoru zaupali, katere mišice imamo najpogosteje šibke in kako jih lahko okrepimo, kako prepoznamo, če pretiravamo z vadbo, katere znane "fitnes citate" moramo preslišati, na katere rdeče zastavice moramo biti pozorni pri izbiri ustrezne vadbe zase ter še veliko več.

Pogovoru prisluhnite tukaj:

Novo na Metroplay: Zakaj so mladi danes vse manj aktivni? | Športne igre mladih