Si želite shujšati? Pred spanjem naredite TO!

Si želite shujšati? Pred spanjem naredite TO! (foto: Profimedia) Profimedia
5. 10. 2022

Znanstveniki so odkrili preprost trik, s katerimi boste lažje izgubili odvečne kilograme!

Ashley Grossman, zdravnica, raziskovalka in profesorica Oxford univerze se je domislila zanimivega načina za izgubo odvečnih kilogramov.

Če pred spanjem v spalnici odprete okna, to menda pomaga pri hujšanju.

Grossman je izhajala iz dejstva, da imamo dve vrsti telesne maščobe; bela in rjava. Bela maščoba je tista, ki se je ponavadi želimo znebiti, vsak od nas pa ima določen delež rjave, "zdrave" maščobe, ki je zadolženo za ogrevanje telesa - to pa stori tako, da pokuri kalorije.

Če je v sobi nekoliko bolj hladno, se lahko bela maščoba spremeni v rjavo, ki kuri kalorije in proizvaja toploto.

Profesorica Grossman je dejala: "Moja pra teta Norah je bila poročena s stricem Albertom. Norah in Albert sta živela majhnem stanovanju, v katerem je bilo neizmerno vroče. Vedno sta imela prižgano ogrevanje in vsa okna zaprta, Norah in Albert pa sta imela drastično prekomerno težo."

Ashley je ravno zaradi njiju prišla do svoje teorije. "Vedno se mi je zdelo, da obstaja neka povezava med to neverjetno vročino in njuno debelostjo. Tako sem začela razmišljati in prišla do ugotovitve, da se s pomočjo mrazu bela maščoba lahko spremeni v rjavo."

Če si želite izgubiti odvečno maščobo, je seveda pomembno, da poskrbite tudi za ustrezno prehrano in zadostno količino gibanja.

Obenem je pomembno tudi, da z odpiranjem oken ne pretiravate, saj se lahko prehladite. Vsekakor pa lahko kakšna stopinja manj v vaši spalnici pripomore k dodatni izgubi odvečne maščobe.