ZATO lahko postanejo peklenske: 5 stvari, ki jih tašče svojim snaham najbolj zamerijo

ZATO lahko postanejo peklenske: 5 stvari, ki jih tašče svojim snaham najbolj zamerijo (foto: Profimedia) Profimedia
10. 9. 2023

Odnos med taščo in snaho je eden najbolj delikatnih in zapletenih življenjskih odnosov. Ker so tašče ženske polne modrosti in življenjskih izkušenj, pogosto s svojimi nasveti želijo tudi svetovati in usmerjati. 

Čeravno imajo v večini dober namen, včasih prestopijo mejo dobrega okusa, kar predvsem snaham požene kri po žilah. Po raziskavah sodeč, snahe taščam najbolj zamerijo vmešavanje v zakon, v komunikacijo z možem, vmešavanje v vzgojo otrok, komentiranje videza (predvsem teže), nenapovedan prihod, ter komentiranje in vmešavanje v finance. 

Katere pa so stvari, ki jih snaham najbolj zamerijo tašče?

Vzvišeno obnašanje 

Včasih lahko snaha ustvari napačno predstavo o svoji tašči, kar je eden izmed vzrokov, zakaj lahko med njima pride do napetosti. V primeru, da snaha ob tem, ko pride v družino, takoj zavzame vzvišen odnos, bo tašča to zagotovo opazila in zamerila, morebitno prijateljstvo pa se bo drastično upočasnilo.

Sebičnost

Problem lahko nastane tudi, če snaha gleda izključno na svoje koristi. To med drugim pomeni, da taščo kontaktira zgolj takrat, ko jo potrebuje, na primer za varstvo otroka. Sicer pa se  večinoma obnaša kot, da tašča ne obstaja in ne zanima je nič kar se v zvezi z njo dogaja. Tudi tovrstno obnašanje lahko utvari napet odnos.

Nespoštovanje

Tašča je moževa mama in babica vnukom, kar je neizpodbitno dejstvo. Če bo snaha do tašče nespoštljiva in bo to na različne načine kazala, si bo tašča to gotovo zapomnila in na nek način zamerila.  

Manipulacija moža proti materi

Ko dve ženski ljubita istega moškega in mu želita najboljše, včasih pride tudi do nesoglasij, ki pa so načeloma rešljiva. Če pa se nesoglasja spremenijo v tekmovanja in sin preneha klicati mamo, ker mu je tako svetovala žena, potem to gotovo ne bo prineslo nič dobrega v odnosu med taščo in snaho.        

Preprečevanje druženja z vnuki

Ena izmed stvari, ki jih tašča prav tako ne bo kdaj pozabila je, če jo snaha na kakršen koli način želi odvrniti od svojih vnukov. Če bodo na primer otroci več časa preživeli pri babici po materini strani, kot pri babici po očetovi strani, bo tašča to verjetno zelo zamerila.  

Za vsako žensko je pomembno, da jo moževa družina na nek način sprejme. Naj je še tako težko in zahtevno, je veliko lažje, če je v odnos vključeno medsebojno spoštovanje, saj je takrat mogoča zdrava komunikacija, ki je ključnega pomena v vseh dobrih odnosih. 

Vir: zadovoljna.dnevnik.hr

Morda vas bo zanimalo tudi:

Modra soba: Kako se bolečine in čustvene travme izražajo skozi intimno komunikacijo?

Pogovoru lahko prisluhnete tukaj: