Tudi svet športa se poklanja kraljici: odpovedane številne tekme, potekajo žalne slovesnosti in minute molka. Katero aktivnost je imela kraljica najraje?

Tudi svet športa se poklanja kraljici: odpovedane številne tekme, potekajo žalne slovesnosti in minute molka. Katero aktivnost je imela kraljica najraje? (foto: Profimedia) Profimedia
10. 9. 2022

V četrtek, ko je na plan prišla informacija o kraljičini smrti, so takoj ukrepali tudi v svetu športa. Odpovedane so bile mnoge tekme kriketa, golfa, rugbija in kolesarjenja, poklonili pa so se ji tudi z minuto tišine.

Kraljica Elizabeta II. se je resnično usidrala v srce vsem, tudi športnikom, ki so se ji že poklonili. Umrla je v 97. letu starosti, mirno v zavetju svojega doma. Poglejte, kako se je svet športa poklonil kraljici. 

Klubi angleške Premier lige so objavili posnetke, v katerih se poklonijo kraljici z minuto tišine. "Iskreno sožalje. Naše misli so s kraljevo družino in vsemi po svetu, ki žalujejo za njenim veličanstvom", pa so zapisali v Ligi. 

Evropska konferenčna liga sicer ni bila odpovedana, so pa navijači kluba West Ham United po minuti molka na londonskem stadionu zapeli pesem God Save The Queen. 

Brazilski nogometni zvezdnik Pele je ob kraljičini smrti dejal: "Bil sem velik občudovalec kraljice Elizabete II., odkar sem jo prvič videl v živo leta 1968, ko je prišla v Brazilijo, da bi bila priča naši ljubezni do nogometa in bi izkusila čarobnost polne Mracane (stadiona). Njena dejanja so zaznamovala generacije."

Odbor za kriket Anglije in Walesa je sporočil, da globoko žaluje za kraljičino smrtjo, njihov predsednik Richard Thompson pa je ob priložnosti povedal naslednje: "Prepričan sem, da govorim v imenu vseh igralcev, ko rečem, kako resnično sem žalosten. Njeno veličanstvo je igre podpiralo tako strastno in vedno je rada povedala, kako z možem uživata v tem športu." 

Tudi v rugbi ligi so izrazili sožalje kraljevi družini in se zahvalili za vso podporo, ki jo je kraljica namenila temu športu. Zagotovili so, da se ji bodo na vseh prihodnjih tekmal poklonili.

Pokloni in sožalja so prišla tudi s sveta tenisa, atletike, golfa, boksa in kolesarjenja. 

Kraljica je bila aktivna vse do zadnjega

Kot so zapisali zgoraj, je kraljica rada spremljala različne športe in izkazala svojo pripadnost tudi z navijanjem in glasno podporo, njena prava strast pa je bila nekaj drugega: konji. Jahanju se ni odpovedala skoraj do konca svojega življenja, ko ga je morala opustiti dve leti nazaj zaradi zdravstvenih težav. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Royal Family (@theroyalfamily)

Na sliki jo še vedno vidimo v dobri formi in lahko je pravi zgled v tem, kako se uživa v športu! Če podrsate v desno, boste opazili, da se poleg živali počuti precej domače in jo spravijo v dobro voljo. 

Ne smemo pozabiti še na njene štirinožne prijatelje. Psičke je rada kar sama sprehodila po trikrat dnevno, kadar ji je čas to seveda dopuščal. Ste se spraševali, kje bodo sedaj prebivali kužki, ki jih je pustila za seboj? Odgovor izveste TUKAJ. 

Precej aktiven je bil tudi princ Filip, ki je bil nekoč kapetan hokejske in kriket ekipe, naučil pa se je tudi jadranja. Rad se je pridružil mnogim športnim aktivnostim. 

Viri: bbc, royal.uk, reuters