Zapis Slovenca: "Kako ženske najdejo čas za športanje?"

Zapis Slovenca: "Kako ženske najdejo čas za športanje?" (foto: Profimedia) Profimedia
11. 9. 2023

Slovenec je delil svoje odkrito mnenje o ženskah, ki so športno aktivne...

Zdaj že vemo, da šport bistveno pripomore k boljšemu zdravju in počutju. Stroka priporoča vsaj 30 minut aktivnosti dnevno, nekateri pa za to ne najdejo časa.

Eden takih je tudi Slovenec, ki je na forum.over.net zapisal, da ne razume žensk, ki v odlični kondiciji. Sprašuje se, kako za to najdejo čas in ali lahko ob redni aktivnosti sploh poskrbijo za dom in družino.

Tako je zapisal:

"Večkrat opazim take 40letnice (seveda tudi 30, 50 letnice), ki so v odlični kondiciji. Pa kdaj pa kdaj katero malce povprašam kako to gre. Pa potem slišim, da kolesarjo po 10 ur na teden pa v gore hodijo pa turno smučajo pa plavajo pa kaj vem kaj še vse. Poleg službe seveda.

Sprašujem se kje takim čas za kaj skuhat, počistiti, kaj narediti doma? Imajo dedce, da jim to vse naredijo? Samo občutek imam, da so to večinoma samske ženske? Kako bi poročena imela čas za vse to športanje?"

Njegovo vprašanje pa je sprožilo plaz komentarjev. Nekateri so prepričani, da takšne ženske potem zanemarjajo ostala področja v svojem življenju, oglasile pa so se tudi posameznice, ki zagotavljajo, da so same športno aktivne, pa zaradi tega ne trpi nobeno drugo področje v njihovem življenju. 

Vsekakor je zdrav življenjski slog izbira in zmerno aktiven je lahko prav vsak; ne glede na to, kakšne obveznosti vas v dnevu čakajo.