Dosezite vsak cilj, ki si ga zadate: Najboljši nasvet, na katerega po vsej verjetnosti (še) niste pomislili

Dosezite vsak cilj, ki si ga zadate: Najboljši nasvet, na katerega po vsej verjetnosti (še) niste pomislili (foto: Profimedia) Profimedia
14. 5. 2018

Ni pomembno, kakšen je vaš cilj – izguba telesne teže, boljša gibljivost, pridobivanje na moči, hitrejši tek, boljše počutje, zdravi obroki – pravo okolje je ključno za trajno uspešnost. Kakšno je to okolje?

Da bi izgubili telesno težo, moramo več gibati in urediti prehrano, če bi jo radi pridobili, moramo "okrepitit" tudi naš jedilnik, če bi radi postali močnejši, moramo izvajati več vaj z utežmi, hitreje bomo tekli, če bomo vključili intervalne treninge in bolj zdravo jedli, če bomo hladilnik napolnili z zdravimi živili.

A to so zgolj koščki sestavljanke. Za pravo motivacijo in doseganje ciljev ...

Razmisliti morate o širši sliki svojega okolja

To vključuje vse življenjske vidike, ki vplivajo na vašo sposobnost, da bi dosegli in vzdrževali cilje, hkrati pa boste živeli življenje, ki si ga želite in zaslužite.

To okolje sestavljajo štiri glavna področja:

  • gibanje,
  • prehrana,
  • počitek in
  • zaupanje vase.

Posvetite se vsakemu izmed njih. Hitro boste ugotovili, ali živite svoje življenje ... ali živi življenje vas in vi funkcionirate samo zato, da preživite.

Seveda! V drugem primeru telesna pripravljenost in zmogljivost nista na prvem mestu, telesu ni mar, da si želite boljšega izgleda in da želite biti hitrejši ali močnejši, hkrati pa vam primanjkuje kakovostne prehrane in krepčilnega spanca.

Kako pa je videti življenje, ki živi vas?

Na žalost nam je vsem preveč znano. Obroki na hitro ali sploh ne, premalo spanja, kava za več energije, premalo časa za sproščanje, negativna samopodoba in dejstvo, da sebe nikoli ne postavimo na prvo mesto.

V takšnem okolju je težko uspeti. Če pa, sledi vprašanje: za kakšno ceno?

In kar je še pomembneje – bi radi korenito spremenili svoje okolje ali bi radi uvedli zgolj začasne spremembe, ki bodo privedle do začasnih rezultatov?

Živite polno življenje

Če živite polno življenje, se zlahka zbujate, ker vas je krepčilni spanec osvežil. Privoščite si miren, hranljiv zajtrk, nato pa si vzamete čas, da prebavite hrano in si privoščite skodelico kave. Imate zalogo energije; ne takšne, zaradi katere ste nemirni in napeti, temveč takšne, ki vas bo poživila in boste dovolj samozavestni, da se boste lahko spopadli z življenjem. Živite aktivno in vaša telesna pripravljenost ni toliko povezana z obiski fitnesa, temveč s splošnim življenjskim stilom. Osredotočeni ste na svoje obveznosti, vaše prioritete so jasne, življenjske odločitve pa sprejemate na podlagi svojih vrednot.

Ker skrbite za osnovne telesne potrebe po zdravem gibanju, kakovnostni prehrani, krepčilnem spancu in pozitivnem razmišljanju, si s tem ustvarjate okolje, zaradi katerega boste imeli v življenju prednost.

Preprosto povedano – izguba telesne teže in/ali telesna pripravljenost, pa tudi volja in samozavest so neločljivo povezani tudi z vašim okoljem.

Če vaše telo ne bo dobilo vsega, kar potrebuje, ne morete pričakovati, da boste od njega dobili tisto, kar pričakujete.

Ste za to, da skupaj postavimo temelje zdravemu načinu življenja?

Sprejmete izziv?

Začnimo skupaj z majhnimi spremembami.

Pomagali vam bomo pri tistih prvih korakih:

  • A od vas ne bomo zahtevali, da telovadite do onemoglosti in 'oklestite' jedilnik. Telo boste na aktivno življenje pripravili tako, da boste telovadili po svojih zmožnostih - ne preveč intenzivno in hrati ne premalo.
  • Vikende pa izkoristili za aktivnosti zunaj.
  • Skupaj bomo iskali preproste recepte in z vami delili druge nasvete.
  • Poskrbeli za pravi počitek.
  • In se na koncu osredotočili še na to, da bomo vsak teden v svojem okolju uvedli pozitivne spremembe. Tudi samo ena bo dovolj. Za to vam bomo štiri tedne vsak teden pripravili seznam majhnih sprememb za teden, ki bo sledil.

Zdaj pa hitro pokličite najboljšo prijateljico, prijatelja ... Vzpodbudite tudi druge in se pridružite izzivu. Zakaj? Ker ko boste druge vzpodbujali, boste s tem vzpodbudili tudi sebe.

Prijavite se na veliki Aktivni izziv!

Prijave in podobnosti na povezavi Aktivni izziv: Zdrav kot riba.

Izziv lahko začnete kadarkoli!

Značke: motivacija