Slastna muškatna buča in skuša z zelenjavo (recept Alenke Košir)

Slastna muškatna buča in skuša z zelenjavo (recept Alenke Košir) (foto: Alenka Košir) Alenka Košir
28. 9. 2018

Muškatna buča je tista od Pepelke oziroma buča iz katere v zgodbici nastane njena kočija. No, iz naše buče ne bo nastala kočija, ampak slastno kosilo, ki se praktično speče samo.

Kar je pomembna informacija za vse, ki preko dneva lovimo minutke, da si pripravimo obroke.

Vse, kar morate narediti, je, da buči odstranite semena, jo olupite ter narežete na koščke. Bučo pred peko še posolite, popoprate, dodate malo olivnega olja in pečete v pečici  na 180 stopinjah 20 minut.

Po dvajsetih minutah dodajte na bučo pločevinko skuše Weekend (ena pločevinka na eno osebo) in vse skupaj pecite še 10 minut. 7 vrst zelenjave in paradižnikova omaka se lepo podata aromatični buči. 

Trenutno je čas, ko je buč v izobilju in prav je, da jih uvrstite na svoj jedilnik.  So dober vir ogljikovih hidratov, kalija, betakarotena … v kombinaciji z Delamarisovo skušo bo nastal uravnotežen obrok, saj je skuša odličen vir beljakovin in ima visoko vsebnost omega 3 maščobnih kislin.

Uživanje omega 3 maščobnih kislin je esencialnega pomena, kajti telo jih ne more proizvesti, hkrati pa v današnji prehrani prevladujejo omega 6 maščobne kisline. Težava nastane, zaradi porušenega ravnovesja med omega 3 in omega 6, ki je v prid omega 6.

Poleg skuše so dobri viri omega 3 še: sardelice, divji losos, inčuni, laneno seme, laneno olje, repično olje, chia semena, konopljina semena, orehi …

Sestavine:

Naj vam tekne! Bodite #zdravkotriba

Preizkusite še recept za:

In 7-dnevni izziv: 7 slastnih in enostavnih receptov z ribami, ki jih preizkusimo ta teden (video)