5 domačih zdravil za 5 bolezenskih stanj

5 domačih zdravil za  5 bolezenskih stanj (foto: Shutterstock) Shutterstock
21. 10. 2017 Vir: liza.aktivni.si

Povišana temperatura, bolečine v sklepih ali pa mrzle noge – za večino teh težav imate zdravilo doma. 

Napetostne bolečine
Pri bolečinah hrbta in tilnika pomaga toplota. Nogavico preprosto napolnite s surovim rižem, jo zavežite in jo za 5 minut postavite v mikrovalovno pečico. Nato jo položite na boleče mesto. Namesto riža lahko uporabite lečo, suh grah ali žitarice.

Prehlad
Dihalnim potem boste pomagali z domačo parno kopeljo in najlonsko nogavico.
Vzemite eno najlonsko dokolenko. Razrežite 5 vrečk kamiličnega čaja in vsebino stresite v prazen kozarec.
Čez kozarec poveznite najlonsko nogavico in jo napolnite s čajem.
Zaprite okna in vrata kopalnice. Nogavico s čajem povežite na pipo in v kad pustite teči vročo vodo. Po prostoru se bo začela širiti blagodejna kamilična para.
Potopite se v kad in se nadihajte!

Povišana temperatura
Pomagajo nogavice v kisu. Par bombažnih nogavic potopite v kisovo vodo (5 delov vode in 1 del kisa) in jih lahno ožemite. Nato si jih obujte in stopala za 1 uro ovijte v mehko volneno odejo.

Premalo tekočine
Če želite, da bosta telo in duh zdrava, morate piti veliko tekočine. Na žalost na to čez dan radi pozabimo. Litrsko steklenico lahko označite z urami in se boste tako lažje spomnili, da morate popiti tekočino, pa še pregled na dnevno zaužito količino boste imeli.

Hrapave dlani
Predvsem naše dlani so izpostavljene številnim okoljskim vplivom. Zato si zaslužijo posebno nego. Dlani pred spanjem temeljito natrite z vazelinom in čeznje poveznite rokavice. Naslednjega jutra bodo spet v najboljši formi!