5 načinov za pridobivanje volje do gibanja

5 načinov za pridobivanje volje do gibanja (foto: Profimedia) Profimedia
27. 10. 2019 Vir: liza.aktivni.si

Vsi dobro vemo, da je gibanje nujno za ohranjanje zdravja, gibljivosti in dobrega počutja

Pogosto pa se nam po delovnem dnevu in številnih službenih obveznostih preprosto ne ljubi še malce razgibati - ali v naravi ali med vodeno vadbo.

V takih trenutkih je prav, da se znamo samomotivirati. Kako?

Tukaj je pet preprostih predlogov:

1. Oblecite si športna oblačila

V trenutku, ko si oblečete svoja športna oblačila, boste pomislili, da ste brez razloga izgubljali čas za preoblačenje, če ne naredite vsaj ene vaje.

Splošno znano dejstvo je, da je najtežje začeti z vadbo takrat, ko čutite utrujenost. Saj veste - začetek je težek. Ko pa se vadbe lotite, jo boste tudi izpeljali do konca.

2. Vadbo začnite z lažjimi vajami

Če mislite, da nimate dovolj energije za nekoliko intenzivnejši trening, vam predlagamo, da začnete z enostavnimi vajami - mogoče s počasnim tekom ali počepi.

Ko se mišice "prebudijo", boste začutili zvišanje energetskega stanja organizma in z večjim veseljem nadaljevali z vadbo.

3. Poslušajte svojo priljubljeno glasbo

Izberite tiste skladbe, ki vas spodbujajo k aktivnemu načinu življenja oziroma take, ki vas motivirajo in poženejo naprej.

Glasba močno vpliva na čustva, znano pa je, da so ravno čustva zelo močna vzpodbuda za vedenje ljudi - in posledično za aktivnosti.

Preverite: 7 načinov, kako glasba uravnava naša čustva

4. Poskusite nekaj novega

V tistih trenutkih, ko nimate moči za tiste športne aktivnosti, ki jih običajno opravljate, se odločite za izvajanje novih - morda malce lažjih.

Nove življenjske situacije spodbujajo večjo zainteresiranost, tako pa boste lažje našli motivacijo in energijo za vašo običajno vadbo.

5. Vaše občutke delite z okolico

Morda tudi preko družbenih omrežij - morda boste v svoji mreži znancev našli take, ki so v povsem istem položaju. Saj veste - če breme delite z nekom, to postane lažje.

Morda pa med njimi najdete nekoga, ki vas bo znal spodbuditi. Včasih preprosto potrebujemo zunanjo vzpodbudo, da se premaknemo z mesta.

Povzeto po www.index.hr

Preverite še: Kateri tip vadbe bi morali izbrati glede na vaše astrološko znamenje