5 nenavadnih stvari, za katere je kriv menstrualni ciklus

5 nenavadnih stvari, za katere je kriv menstrualni ciklus (foto: Shutterstock.com) Shutterstock.com
24. 5. 2017

Vsesplošno znano je, kako menstrualni ciklus lahko vpliva na razpoloženje in obnašanje žensk. Ampak ali veste, da PMS in ovulacija prav tako vplivata na videz in privlačnost žensk?

Predstavljamo vam pet nenavadnih stvari, za katere je kriv menstrualni ciklus, natančneje obdobje ovulacije in PMS-ja. Ne odkrivamo ravno Amerike, lahko pa vas spomnimo na vaše šibke točke in pluse.

1. Koža spreminja bravo in strukturo

Med ciklusom koža nekajkrat spremeni strukturo. Medtem ko med PMS-om in menstruacijo koža lahko postane bleda, bolj groba in brez življenja, je med ovulacijo, zlasti koža na obrazu, najbolj blesteča in najbolj obarvana. Ta učinek se povezuje s prirojeno človeško potrebo po podaljšanju človeške vrste, zaradi česa so ženske med plodnimi dnevi moškim najlepše in najbolj privlačne.

2. Povečana želja po nakupovanju

Naslednjič, ko greste po nakupih, nikar ne hodite v obdobju PMS-ja, ker boste porabili več denarja, kot ste načrtovali, ob tem pa sploh ni nujno, da bo nakup kakovosten. Znanstveno je namreč dokazano, da so ženske v tem obdobju bolj nagnjene k impulzivnemu nakupovanju, med katerim kupujejo stvari, ki jih ne potrebujejo in jim sploh niso všeč.

3. Ostrejši vonj

Med ovulacijo ima ženska močnejši občutek. V tem obdobju menstrualnega ciklusa imajo ženske najbolj izraženi občutek za vonj in lahko zavohajo ter reagirajo na vonjave, ki jih prej sploh niso zaznale.

Razen prijetnih in neprijetnih vonjav iz okolja ženske lahko med ovulacijo začutijo tudi vonj moškega telesa, izzvan z androsteronom – moškim hormonom, na katerega ženske reagirajo. Okrepljen vonj ženskam omogoča, da 'zavohajo' moškega, ki jih privlači.

4. Nošenje privlačnejših oblačil

Med ovulacijo so ženske bolj nagnjene k urejanju, tudi nošenju bolj odprtih, poudarjenih, ženstvenih in izzivalnih oblačil.

V tem obdobju je ženska samozavest največja, zato ne preseneča, da bo večina žensk ravno v tem obdobju z veseljem šla ven s prijateljicami, opažala moške okoli sebe, če pa so proste, bodo z veseljem šle v lov za tistim pravim. Prav tako je v teh dneh želja po intimnosti največja.

5. Usodna privlačnost

Ne bodite presenečene, če vas moški bolj obletavajo med obdobjem ovulacije in če jih v tem obdobju doživljate kot bolj šarmantne in bolj zabavne kot sicer. Mati narava je poskrbela, da so ženske moškim v obdobju največje plodnosti privlačnejše, kakor tudi ženskam moški. Vse z namenom večje možnosti za ustvarjanje potomcev.

Preberite še: Kaj se zgodi vašemu telesu, ko lažete