5 odličnih učinkov, ki jih ima aloe vera

5 odličnih učinkov, ki jih ima aloe vera (foto: profimedia) profimedia
7. 4. 2015 Vir: liza.aktivni.si

Aloe vera je za nego kože pravi zaklad! Ni čudno, da jo obožujejo tako velikani kozmetične industrije, kot tudi ljubitelji naravnih lepotnih 'žavb', preverite zakaj, ter jo vključite v svojo lepotno rutino.

1. Pomaga pri rdečici po depilaciji

To velja tako za depilacijo telesa z voskom ali strojčkom, kot tudi za puljenje obrvi ali dlačic nad ustnicami. Če se vam po depilaciji pojavijo rdeče pikice in madeži, je to znak razdražene in malce vnete kože. Namažite jo z blagim gelom iz aloe vere in rdečica bo izginila v nekaj minutah.

2. Odlično hidrira kožo

Aloa je neverjetna pomagačka pri hidraciji kože, saj prodre globoko v plasti kože, zato se odlično obnese pri sončnih opeklinah, saj blagodejno hidrira in nahrani kožo. Med drugim pa dobra hidracija pomaga tudi pri ohranjanju prožne kože kar preprečuje nastajanje gubic.

3. Kožo temeljito nahrani

Ne samo da jo hidrira, ampak jo tudi nahrani z esencialnimi snovmi, ki jih koža potrebuje za prožnost in lepoto. Aloe vera je namreč prava banka hranilnih snovi, ki so blagodejne za kožo - vsebuje kar 18 aminokislin, vitaminov B1, B2 in B6, vitamina C, niacinamide, kalcija, lecitina, magnezij, mangan, kalij, natrij in cink.

4. Odlična pri opeklinah

Ne samo pri tistih od sonca, ampak tudi pri tistih bolj konkretnih in bolečih, ko vam nastane kakšen mehur. Čimprej mesto kjer ste se opekli namažite z gelom ali kremo na osnovi aloe vere, saj bo ta pospešila regeneracijo.

5. Odličen piling za obraz

Po njem bo vaša koža izgledala fantastično! Zmešajte 2 žlički gela aloe vere, 2 žlički rjavega sladkorja in 1 čajno žličko limoninega soka. Dobro vtrite v obraz in nato sperite z oblilico vode.

Poskusie tudi: Aloe vera maska za mastne lase