5 simptomov alergije na mleko (in kako se razlikuje od laktozne intolerance)

22. 10. 2021

Alergijo na mleko in laktozno intoleranco pogosto zamenjujemo, tudi simptomi so si lahko podobni. Tu je 5 pogostih znakov alergije, v obeh primerih pa se posvetujte z zdravnikom.

Slika 1/5

Alergija na mlečne izdelke pomeni, da imunski sistem razvije protitelesa na kravje mleko ali beljakovino v kravjem mleku. Nekateri simptomi so lahko enaki kot pri laktozni intoleranci, se pa alergija velikokrat pojavi že v zgodnjem otroštvu.

OTEKANJE OBRAZA IN GRLA

To je zelo huda in potencialno usodna alergijska reakcija, ki se zgodi precej hitro po zaužitju mlečnega izdelka. Zatečen obraz, grlo in usta dajo občutek, da imate v grlu kepo in zato tudi težko dihate. Kadar pride do tega, potrebujete takojšnjo zdravniško oskrbo, situacije ne skušajte rešiti sami ali čakati, da se umiri.

Profimedia

Preverite tudi Kako vstati ob peti uri zjutraj? (In zakaj bi to sploh počeli?) ali pa Trije nenavadni znaki, da boste v življenju uspešni (tudi, če se vam ne zdi tako)

Vir: Self
Opozorilo: Če sumite na laktozno intoleranco ali alergijo na mleko se posvetujte z zdravnikom. Diagnoze si ne postavljajte sami.