6 razlogov, zakaj je dan dobro začeti s toplo limonado

6 razlogov, zakaj je dan dobro začeti s toplo limonado (foto: Profimedia) Profimedia
30. 5. 2015

Ritual, ki prihaja iz ayurvede, prinaša cel kup zdravju dobrodejnih učinkov.

1. Pospeši delovanje prebavnega trakta, izločanje toksinov in pri čiščenju jeter.

2. Citrusi vsebujejo veliko askorbinske kisline oziroma vitamina C. Vitamin C pomaga pri pri regeneraciji vitamina E, absorpciji železa in igra pomembno vlogo pri delovanju imunskega sistema ter tako poveča odpornost organizma pri okužbah in telesnih naporih.

3. Če je pH ravnovesje v vašem telesu porušeno, je bolj dovzetno za bolezni. Čeprav so limone kisle, delujejo na telo alkalno, zato so odlične pri uravnavanju pH vrednosti, še posebej takrat, ko si privoščite veliko mesa, sira, obilnejši obrok, bolj mastna živila, po uživanju alkohola.

4. Topla limonada je naravni diuretik, kar pomeni, da vašemu telesu pomaga odvajati vodo in z njimi strupe. Citronska kislina lahko pomaga tudi pri povečanju ravni encimov, ki stimulirajo delovanje jeter.

5. Če oklevate, ko poteka govor o opuščanju jutranje kave, poskusite po nekaj dnevih pitja tople limonade. Kombinacija vode in limone poskrbi za hidracijo in vas napolni z energijo, zato se boste kavi lažje odrekli.

6. Kronična dehidracija lahko pusti na koži zelo slabe posledice. Koža je suha, upadla, brez sijaja. Limona bo poskrbela tudi za sijočo in napeto kožo. Vitamin C sodeluje pri sintezi kolagena in je kot eden izmed najučinkovitejših naravnih antioksidantov pravi borec proti staranju.