7 preprostih metod, ki poskrbijo za mladosten videz in sijoč ten

7 preprostih metod, ki poskrbijo za mladosten videz in sijoč ten (foto: Shutterstock) Shutterstock
23. 7. 2016 Vir: liza.aktivni.si

Vsak dan na obrazu na različne načine uporabimo neštete mišice. Privoščite jim tudi nekaj nežnosti. Pripravili smo vam sedem preprostih metod.

1. Shiatsu

S to japonsko metodo boste stimulirali energijsko raven:

  • najprej masirajte z dvema prstoma nad obrvmi, sredi čela,
  • nato s tremi prsti na licih med ličnico in čeljustjo,
  • nato pa spet z dvema prstoma sredino brade.
2. Proti utrujenosti

Masaža s trkanjem pomaga proti utrujeni koži in utrujenosti. S konicami prstov nežno in ritmično udarjajte po čelu, sencih in licih. To spodbudi prekrvavitev in kožne funkcije, zagotavlja pa pomirjujoč občutek. Tako tudi sijajno pripravite kožo na nego obraza.

3. Proti otekanju

Za mini limfno drenažo si na dlan nanesite malce kreme ali olja in dlani podrgnite, da bodo tople. Nato z njimi v horizontalnih linijah pogladite obraz, in sicer od znotraj navzven. Najprej je na vrsti predel brade, zadnje pa je čelo.

4. Proti staranju

Vsakodnevno nanašanje kreme je sijajno za obrazno masažo. Kremo nanesite tja, kjer imate gube: okoli oči, na čelo, na predel nosnic. S konicami prstov in lahnim pritiskom nekaj sekund vtirajte kremo. Nato jo z lahnimi pritiski porazdelite po preostalem obrazu.

5. Proti glavobolu

Pri napetostnem glavobolu s kazalcem in sredincem v krožnih gibih nežno masirajte senca. Nato dva prsta z lahnim pritiskom popeljite čez čelo. Na koncu z dlanema zmasirajte še zatilje.

Olje poprove mete poskrbi za dodatno blažitev.

6. Očesna masaža

Če se spopadate z oteklinami okoli oči, s prstancem in sredincem lahno začnite v notranjem kotičku očesa. S krožnimi gibi se pomaknite okoli očesa. Dvakrat. Začnite od zgoraj. Na koncu naj prsti povsem nežno zdrsnejo čez senca.

7. Ciljno proti gubam

Za blaženje gub na čelu nanj izmenjaje položite desno in levo dlan in ju nežno povlecite navzven. Nato po koži potrkajte s konicami prstov.

Gube boste ublažili tako, da kazalec in sredinec ene roke položite poleg nosnega korena, pogladite navzgor in ju nato razprete, da nastane črka V. Ponovite desetkrat.

Drobni pomočniki

  • Za obrazno masažo ne uporabljajte toliko olja kot pri masaži telesa.
  • Če vas muči glavobol, uporabite blago olje poprove mete.
  • Pri peti metodi si v senca vtrite le nekaj kapljic.
  • Drugače pa so za masažo primerne obrazne kreme brez parfuma in otroško olje.
  • Za posebno sproščujoč učinek poskrbijo t. i. zeliščni žigi. V mehko krpico zavijete različna zelišča. Zavojček segrejte v vodni pari ali olju in nato nežno pritisnite na posamezne dele obraza.