9 slabih navad, ki kažejo na visoko inteligenco

27. 11. 2017 Vir: liza.aktivni.si

Ni nujno prav vse slabo, kar se tako zdi na prvi pogled. Teh devet slabih navad kaže, da ste zelo inteligentna oseba. Koliko je vaših?

Kdor prestavlja izvedbo, je ustvarjalnejši

Ste nagnjeni k prestavljanju opravkov ali nalog? Namesto da si kar naprej očitate, da ste leni, se lahko mirno držite svojih navad. Prestavljanje nalog na poznejši čas včasih tudi pomeni, da čakate na pravi trenutek. Kdor prestavlja naloge na poznejši čas, v tem času namreč stori nekaj drugega – ali pa tudi nič. In to spodbudi ustvarjalnost. No, kdo bi si mislil …

Kdor zamuja, je optimist

Ljudje, ki vedno zamujajo, krepko živcirajo prijatelje in znance. Vendar pa je dokazano, da so ljudje, ki zamujajo, optimistični in natančni, in to vpliva tudi na njihovo zaznavo časa. Oni v resnici menijo, da lahko v eni uri odtečejo nekaj krogov, zložijo oblačila iz sušilnega stroja, skočijo v trgovino in odpeljejo otroke v šolo. Kljub temu pazite, da ne boste vedno in preveč zamujali. Kronična netočnost lahko vpliva na osebne in poslovne odnose.

Kdor se pritožuje, živi srečnejše

Obstaja razlika med pritoževanjem in nerganjem. Tisti, ki se pritožujejo, to običajno počnejo pred ljudmi, za katere verjamejo, da jim lahko pomagajo rešiti težavo. Skratka – poiščejo rešitev in zato tudi živijo srečnejše.

Kdor žveči, je bolj sproščen

Žvečenje pomaga pri sproščanju in povečuje pozornost – to je dokazalo že več študij. Poleg tega žvečenje žvečilnih gumijev znižuje vrednosti kortizola in tako izboljšuje razpoloženje. Torej: veselo žvečite!

Kdor si grize nohte, živi bolj zdravo

Študija, v kateri je sodelovalo 1000 otrok, je pokazala, da so otroci, ki si grizejo nohte ali pa sesajo palec, manj dovzetni za alergije – in sicer dolgoročno.
Kljub temu znanstveniki svarijo pred grizenje nohtov – to konec koncev škodi koži in samim nohtom.

Kdor se kar naprej premika, živi dlje

Kdor trza z nogami, se stalno preseda, tapka s prsti in ima kar naprej ‘mevlje v riti’, bo živel dlje. To je pokazala študija, v kateri je sodelovalo 12.000 žensk.
Taki ljudje namreč ves čas ostanejo v gibanju – odsvetujemo pa pretiravanje. Zadržite se vsaj med pomembnimi pogovori …

Kdor opravlja, se boljše počuti

Znanstveniki univerze v kalifornijskem Barkleyju, so ugotovili, da opravljanje vpliva na naše dobro počutje. Med njim se namreč poviša utrip, polege tega pa se človek počuti bolje, če kritizira druge ljudi – in ima pri tem zaveznika.

Kaos za produktivnost

Kdor ima neurejeno pisalno mizo, je osredotočen na cilj. Tako je pokazala nizozemska študija univerze v Groningenu.
Kaos na pisalni mizi namreč poskrbi za to, da je oseba bolj motivirana, da ustvari red na drugih področjih.

Kratko dnevno sanjarjenje za ustvarjalnost

Slaba novica: po študiji harvardske univerze nas preveč dnevnega sanjarjenja dela nesrečne.
Dobra novica: kdor ciljno sanjari nekaj minut na dan, medtem ko opravlja neko nalogo, lahko kar precej pripomore k iskanju rešitve.

Kdor prestavlja naloge na poznejši čas, v tem času namreč stori nekaj drugega – ali pa tudi nič. In to spodbudi ustvarjalnost. No, kdo bi si mislil …