Ali lahko ta trik pomaga v boju s koronavirusom?

Ali lahko ta trik pomaga v boju s koronavirusom? (foto: PROFIMEDIA) PROFIMEDIA
25. 11. 2020 Promocijsko sporočilo

Glede na to, da je nos prva obrambna linija naših dihal, lahko k boju proti okužbi s koronavirusom veliko pripomore njegovo redno čiščenje.

V nosni sluznici se vdihani zrak segreje, očisti in navlaži. Tako nos sproži obrambne mehanizme ter prepreči okužbe in njihovo širjenje. Kadar je površina sluznice v nosu suha ali polna sluzi ter je nos zamašen, pa obramba v nosni sluznici ne deluje tako, kot bi morala.

Vsakodnevna navada (sploh v času koronavirusa)

Po mnenju specialistov za ušesa, nos in žrelo bi moralo biti redno čiščenje oziroma vlaženje nosne sluznice naša vsakodnevna navada – tako kot ščetkanje zob. Če je nos ves čas čist in navlažen, to nemreč pomeni, da bo tudi sluznica v kar najboljši kondiciji.

V času koronavirusa pa je vsakodnevno čiščenje nosu še toliko bolj pomembno, saj so rezultati raziskav pokazali, da se koronavirus zadržuje in aktivno razmnožuje v sluznici nosu in žrela tudi do enega tedna, preden se pojavijo simptomi. Se pravi, če si vsako jutro in popoldne ter zvečer dobro speremo nos in nosno sluznico, pomagamo nosu, da se znebi vseh virusov, ki se zadržujejo v nosni sluznici, ter tako pomagamo preprečiti razvoj bolezni. Vsakodnevno čiščenje nosu je tako najboljši in najenostavnejši način, da sami pomagamo preprečiti okužbo.

SHUTTERSTOCK

Morska voda na dosegu roke

Pri čiščenju nosu vam lahko najbolje pomaga morje, kar verjetno že veste, a kako do morja sredi zime? Tu vam najbolj preprosto priskoči na pomoč raztopina morske vode, ki jo vsebuje pršilo Sinomarin. Gre za hipertonično raztopino morske vode, v kateri je veliko koristnih sestavin morske vode, kot so mineralne soli in elementi v sledeh. Morska voda v Sinomarinu prihaja iz zaliva na bretonski obali v Franciji, ki je znan po močnih tokovih ob plimi, zato je kakovost te morske vode zagotovljena.

Sinomarin, ki je s posameznimi različicami izdelka prilagojen prav vsem generacijam, pomaga čistiti, vlažiti in odmaševati nos tako, da odpravi nabiranje sluzi, ustvarjanje krast, nabiranje prahu, umazanije, onesnaženih delcev, alergenov in povzročiteljev okužb. Tako pripomore tudi k temu, da se iz sluznice odstranijo virusni delci, ki lahko povzočijo covid-19.

PROMO
Jeseni in pozimi nas nos pogosto srbi, kihamo ter imamo suh ali celo zamašen nos. Če se vam to dogaja, gre po vsej verjetnosti za vnetje nosne sluznice, kar lahko, če težavo zanemarite in ne zdravite, vodi tudi v resnejše bolezni. Čiščenje nosu je najpreprostejši korak v boju proti tem težavam.
V e-trgovini shop.innopharma.biz lahko s kodo za popust OTROCI15 dobite 15 % popusta na izdelke Sinomarin.

FOTOGRAFIJE PROFIMEDIA IN PROMOCIJSKO GRADIVO