Bindu kundalini meditacija

8. 1. 2008

Kundalini energija je vir (potencial) ogromne energije človeškega telesa, ki spi, ker nam nihče ni pokazal, kako jo aktivirati in uporabljati. Obstaja kot potencial, kot seme drevesa, ki čaka na okoliščine za rast. Vsakdo pa ima možnost, da se mu trajno odpre.

Ko se odpre, izbruhne kot vulkan in povzroči totalno fizično spremembo v strukturi telesa. Telo se zmehča in dobi lastno samozavest – če na primer padeš, se ne poškoduješ, v največjih stresnih trenutkih ravnaš umirjeno in situaciji ustrezno. Poveča se tvoj kreativni potencial, izginejo stres in bolezni.

Na čustveni ravni postaneš veliko bolj čuteč(a), kar ti prinese izboljšanje odnosov z drugimi ljudmi na vseh ravneh (izboljša se tudi intimno življenje). Zmanjša se potreba po spanju, povečata se kreativnost in zmožnost za delo.

Kundalini meditacija je vsakodnevna trimesečna aktivnost, ki ti spremeni življenje. V treh mesecih je možno njeno trajno odprtje, kar pa je odvisno od truda vsakega posameznika.

Bindu kundalini meditacija bo potekala v Ljubljani, od 3. februarja do 20. aprila, vodil jo bo BODIN, vrhunski poznavalec možnosti človekovega razvoja, pomagali mu bodo izšolani asistenti društva Bindu.

Izkušnje udeležencev

"Kot podjetnik, poslovnež, menedžer sem zaradi vsakodnevnega vdajanja stresu in podrejanja sebe ciljem in planom na svoji poslovni poti kmalu spoznal, da sem zgubil sebe in s tem osnovni predpogoj, da v življenju živim življenje in doživljam pravo radost bivanja. Z delom na sebi pod 'provokacijo' – Bodinovim usmerjanjem na različnih delavnicah in seminarjih – sem spet našel stik s sabo.

Kundalini meditacija je ena od možnih poti, ki peljejo do istega cilja. Res je bila to zame zahtevna odločitev, da se obvežem sam do sebe in celotne skupine in vsak dan tri mesece prihajam na meditacijo, toda ravno ta zahtevnost in kombinacija dela na sebi in vseh drugih vsakodnevnih aktivnosti cele tri mesece mi je odprla možnost za spremembo.

Ta sprememba pa je ne zgolj trenuten močnejši stik s sabo, temveč trajnejši stik s sabo in s tem drugačen stik- odnos s celotno okolico. Bolj jasen, čuteč, pristen. Ker pa se mi kundalini na lanski meditaciji ni odprl trajno, se bom letos ponovno pridružil skupini in se še bolj predal. " Marko Knez, direktor TNT Events in Cvetličarne Mediapark

"Dobila sem veliko več, kot bi sploh lahko kdaj pričakovala – povsem sem ozdravela! Zaradi hudega zloma noge v mladosti sem imela zelo zvito hrbtenic (skoliozo) in zdravniki so mi napovedali čedalje hujše težave in z leti vedno večjo sključenost, invalidnost in hude bolečine v starosti. In res sem že imela težave zaradi bolečin v hrbtenici, če sem morala že na kratko stati. S kundalini meditacijo pa se mi je z Bodinovo pomočjo hrbtenica popolnoma poravnala! To pomeni, da ima kundalini energija tolikšno moč, da ti spremeni fizično telo. Danes sem popolnoma zdrava! " mag. Kiki Omerzel

"S kundalini meditacijo sem doživela, kako nepredstavljivo silna je energija, ki je v meni in kako malo je dejansko živim. Ko so se mi sprostile fizične blokade, za katere nisem vedela, da jih imam, sem podoživela še potlačena čustva in uredile so se mi misli. Trije meseci dela so mi dali doslej največ uporabnega za življenje. Spremenila sem se trajno. " Tadeja Kern, prevajalka

"Kundalini meditacija je bila posebna izkušnja, saj se mi je poleg fizične spremembe telesa (oblika in videz obraza, sprememba mehkobe telesa, nežnejša hoja, gibljivost . . ) spremenilo tudi čustveno doživljanje sveta in ljudi okoli sebe. Človek postane bolj sproščen in s tem tudi bolj zadovoljen, nasmejan, odprt, predvsem pa vsakdanje stvari naenkrat niso več v breme, ampak v veselje. Ne nazadnje pa je zame najpomembnejša sprememba po kundalini meditaciji vsekakor globoka povezanost s partnerjem in razumevanje percepcij drug drugega.

Svet, v katerem živimo, s svojo krutostjo vpliva na vse nas, zato je izjemnega pomena, ko najdeš mehanizem, kako vzdrževati lastno energijo in sproščenost tako telesa kot duha. In vse postane užitek. Kundalini meditacija je zelo zahtevna in prinese tudi marsikatero odrekanje, vendar pa se splača dati vse od sebe in jo izpeljati do konca. Ponosna sem nase, ker sem si dovolila to izkušnjo in vztrajala do konca, ker je rezultat res enkraten! " Jasna Knez, dipl. sociologinja

Za več informacij kliknite tukaj.