Za bistro glavo tuina masaža

12. 10. 2010

To je masaža, ki spada v kitajsko medicinsko masažo in je pomemben del tradicionalne kitajske medicine. Osnova je filozofsko razumevanje življenja in zdravja, kar je razloženo z naukom o yinu in yangu, torej naukom o petih elementih ter s teorijo qi in meridianov.

1. Lahkotno počutje

Tuina masaža z izmenično bolj čvrstimi prijemi je energična in posledično učinkuje sproščujoče. Masaža je predvsem prijetno doživetje. Gibi pri tuina masaži učinkujejo na celotno telo. Učinkovito preprečujejo bolečine in lajšajo različne zdravstvene težave. Pri bolečinah v glavi masiramo približno štiri centimetre od ušesa, kot je razvidno s slike.

2. Sprostitev vratu

Bolečina se iz hrbta prek vratu širi v glavo. Dve točki v zatilju lahko bolečino sprostita. S prstoma pritiskamo na točki in počasi masiramo, s prsti torej delamo majhne kroge. Bolečina bo popuščala, dokler ne bo povsem izginila.

3. Notranji mir

S tuina masažo odpravimo tudi energetske blokade, ki v telesu nastanejo zaradi vsakodnevnih stresov bodisi doma bodisi na delovnem mestu. Lahko pa so nastale zaradi dolgotrajnih čustvenih stanj, kot so žalost, strah, skrb in jeza. Primemo se za roke in pritisnemo na točko takoj za členkom na mezincu ter masiramo.

4. Za ponovno moč

Utrujeni ste, oči se vam zapirajo in glava je vedno težja. Pri takem počutju pomaga masaža zgornjega dela dlani. Z rahlim pritiskom na točko, ki jo najdete nekje sredi dlani v višini prstanca, boste izboljšali razpoloženje.

5. Ponovno vzpostavite ravnovesje

Ko se pojavijo bolečine za očmi in pritisk v glavi, si ljudje po navadi avtomatično pričnemo masirati sence. To je povsem pravilna reakcija. Z rahlimi krožnimi gibi masirajte predel poleg obrvi.

1. Pri enostranski masaži masiramo samo točko na tisti strani, kjer so bolečine, sicer pa masiramo obe točki hkrati.

2. Pravo točko ste našli takrat, ko začutite rahlo bolečino. Pri masaži bolečina ne sme naraščati.

3. Vsako točko zmasirajte dva- do trikrat dnevno. Ko masirate, naj postanki med posameznim tretmanom trajajo dve do tri minute.

Zelišča za naravno pomoč proti glavobolu

POPROVA META pomaga pri napetosti, ki jo občutimo v glavi. Olje poprove mete hladi in tako preprečuje bolečino. Začutili boste sprostitev v vratu in ramah.

SIVKA je vsestransko uporabna dišavnica. Kapljico sivkinega eteričnega olja lahko vtremo v senca ali zatilje, da se sprostimo. Glavobol bo popustil. Lahko jo uporabimo v vrečki ob vzglavju ali v kopeli.

SMETLIKA Zdravilni čaj smetlike se v ljudski medicini uporablja za lajšanje težav z očmi, kot so vnetje vek, ječmen ter utrujene oči. Učinkovit je tudi pri odpravljanju glavobola.

vir: Lisa

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri