Barbara Kvas in njena gurmanska dieta Sit Fit

16. 6. 2015 Vir: liza.aktivni.si

Čeprav je spletno mesto ugledalo luč šele na začetku aprila, je vsebina zanj nastajala že leta. Barbara, navdušena nad kuhanjem že od otroštva, se z nostalgijo spominja številnih ur, ki jih je preživela v kuhinji z mami. Kadar ji ni pomagala pri prebiranju riža – da, pred 15 leti smo riž prebirali! – je pomagala pri paniranju piščanca ali umivanju solate. Danes ji riža ni več treba prebirati, vseeno pa obožuje vse ure, ki jih v kuhinji prebije med raziskovanjem novih okusov.

Kako gre skupaj uživanje dobre hrane in hujšanje? Barbara pravi, da zelo enostavno. Ker uživa v raziskovanju novih okusov in pestrem jedilniku, se je odločila, da bo poskušala najti način prehranjevanja, s katerim ji bo uspelo izgubljati kilograme in hkrati uživati v zanimivih in zdravih obrokih, s katerimi se ne bo trpinčila.

Ni želela samo shujšati in se po končani dieti spet ukvarjati s prekomerno težo, temveč spremeniti način prehranjevanja tako, da bo lahko do konca življenja uživala v dobri hrani in se hkrati dobro počutila v svojem telesu.

Vsi recepti na spletnem mestu www.sitfit.si so namenoma narejeni po principu ločevanja sestavin. Barbara je pred petimi leti ugotovila, da se ji zaradi dolgega delovnega časa in nenehnega sedenja za računalnikom kilogrami hitro nabirajo in da ji tiščanje roba kavbojk v trebuh ne ugaja preveč.

Ker je prava gurmanka, se hrani ni želela odpovedati. Diete s stradanjem ji niso dišale, da bi se popolnoma odpovedala testeninam in čokoladi, pa tudi ne. In kaj naredi gurman, ki živi za dobro in pestro hrano, in ne le zaradi nje? Poišče način, kako izgubiti kilograme, in ne pameti. Barbara je obdržala koncept ločevalne diete in si recepte prilagodila tako, da so zdravi, lahki in predvsem zelo okusni.

V osmih mesecih se je, vključno s trimesečnim premorom, poslovila od 20 kilogramov prekomerne teže. Zdaj se počuti veliko bolje, ima več energije, ob spremenjenem načinu prehranjevanja (še vedno znotraj obroka sestavine ločuje) pa je obdržala težo po dieti. Ker jo prijatelji sprašujejo, kako ji je uspelo izgubiti vse te kilograme, se je odločila postaviti spletno mesto www.sitfit.si in svoje izkušnje deliti z vsemi, ki so pred podobnimi izzivi.

Recepti so enostavni, okusni ter zdravi. Teknili bodo tako tistim, ki želite shujšati, kot tistim, ki bi radi poskusili kaj novega. Barbara neprestano odkriva in dodaja nove recepte, ki so vsi v skladu s smernicami diete, pripravljeni pa so hitro in na enostaven način.

Barbara piše tudi blog, kjer si med drugim lahko preberete, kateri slovenski trgovec prodaja najboljši in najcenejši avokado, in opazite tudi obljubo, da bo enkrat oblikovala recept za špargljev tiramisu. Utrinke z njenih kuharskih podvigov lahko najdete na Facebook strani Sit Fit, na Pinterestu in Instagramu, naročite pa se lahko tudi na e-novice Sit Fit.

Tudi vi radi uživate v dobrih, zdravih in pestrih obrokih? Bi radi za vedno v slovo pomahali šestim kilogramom v le štirih tednih? Potem se prijavite na brezplačen štiritedenski program hujšanja z dieto Sit Fit! Obiščite spletno mesto www.lisa.si, se naročite na tedenske e-novice in vsako sredo bo v vaš e-nabiralnik priromal okusen tedenski jedilnik za gurmansko izgubljanje kilogramov.

Preberite še: