Zakaj je koristno roko polagati v jabolčni kis?

Zakaj je koristno roko polagati v jabolčni kis? (foto: Profimedia) Profimedia
9. 12. 2015

Jabolčni kis je znana sestavina domače lekarne. Ste vedeli, da pomaga tudi pri zdravljenju artritisa? Preberite zgodbo ženske, ki si na ta način lajša bolečine.

Sklepno vnetje ali artritis je zelo pogosto in zelo boleče obolenje. Pojavi se pri polovici starejših od 65 let, veliko ljudi pa prizadane že veliko prej. Znaki artritisa so bolečina v sklepu, sklepna oteklina, okorelost sklepa, slabša gibljivost, pordela in toplejša koža, v kasnejših fazah celo deformacija posameznih sklepov. 

Artritis lajša izključno z jabolčnim kisom

Večina zdravil lahko nudi zgolj trenutno olajšanje bolečin, kar nekaj simptomov pa je moč premagati s spremembo načina življenja in dieto. Dobro pa je poznati tudi zgodbo Američanke, ki artritis premaguje z domačim jabolčnim kisom.

"Pred leti so se mi zaradi težkega dela pojavila bolečine v sklepih, zdravniki so mi diagnosticirali artritis. Ker nisem želela takoj poseči po zdravilih, sem začela iskati naravne rešitve in vesela sem, da sem ravnala tako. Zdravnik mi je svetoval, naj poskusim z jabolčnim kisom, a da moram biti vztrajna."

Po dveh mesecih polaganja rok v z vodo razredčen jabolčni kis z dodatkom meda trikrat tedensko, je občutila veliko olajšanje bolečin. Zdaj roke v kis polaga le še enkrat tedensko. "Vsem bi to priporočila, ker resnično pomaga," je povedala ameriška bolnica z artritisom.

Postopek terapije z jabolčnim kisom

Zmešajte žlico olivnega olja in dve žlici jabolčnega kisa in z mešanico namažite sklep. Jabolčni kis, razredčen s petkrat več vode, lahko dnevno tudi pijete. Nato zmešajte skodelico jabolčnega kisa in 6 skodelic vode  ter dodajte malo meda in namočite v mešanico sklep. Ta postopek lahko uporabljate kolikor pogosto želite oziroma potrebujete. 

Jabolčni kis je znano zdravilo v domači lekarni. Preverite, pri čem vse pomaga!

Preverite še krepčilni napitek z jabolčnim kisom, pa tudi, kako lahko s sodo bikarbono razstrupite telo.