Grozljivo! TAKŠNI naj bi postali ljudje zaradi prekomerne uporabe telefonov!

Grozljivo! TAKŠNI naj bi postali ljudje zaradi prekomerne uporabe telefonov! (foto: Profimedia) Profimedia
6. 11. 2022

Strokovnjaki so napovedali, kako bomo izgledali leta 3000. Šokirani boste! 

Ljudje pogosto razmišljamo o prihodnosti in tem, v katero smer bomo kot človeštvo napredovali. Nekateri se veselijo letečih avtomobilov, spet drugi so prepričani, da se bomo morali vrniti k naravi in ustvariti manj potrošniško družbo.

Pogosto razpravljamo o tem, kakšna bodo naša vozila, nepremičnine, oblačila in pametne naprave. Redko pa se vprašamo kakšno bo naše telo?

Za spremembe so zaslužne pametne naprave

Stroka opozarja, da se naše telo že zdaj zelo spreminja. Sploh zaradi prekomerne uporabe telefonov, računalnikov ter drugih podobnih naprav lahko opazimo spremembe v drži, rokah, očeh ter drugih lastnosti.

Znanstveniki pa so prepričani, da bodo pametne naprave v bodoče imele še večje posledice na naše telo. Da bi njihove napovedi bile še bolj nazorne so ustvarili model z imenom "Mindy", ki ponuja vpogled v to, kako bomo izgledali leta 3000.

Mindy: človeško telo prihodnosti

Mindy prikazuje, kako bomo ljudje izgledali v prihodnosti zaradi prekomerne uporabe pametnih naprav.

To je nekaj njenih glavnih lastnosti:

  • Zgrbljena drža - leta gledanja navzdol v naše pametne telefone ali računalniške zaslone bodo glede na model povzročila zgrbljeno držo;
  • Trajno pokrčene dlani zaradi nenehnega držanja telefona;
  • Trajno pokrčena komolca pod kotom 90° - kot, pod katerim imamo ponavadi postavljen komolec, ko v rokah držimo telefon;
  • Debelejši vrat - ko delamo za računalnikom ali gledamo navzdol, se mišice na zadnji strani vratu krčijo. Več, kot gledamo navzdol, močneje morajo delovati mišice vratu. Zato bodo v prihodnje te mišice večje in močnejše;
  • Debelejša lobanja;
  • Manjši možgani;
  • Druga veka kot zaščita pred prekomerno izpostavljenostjo modri svetlobi.
 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Pubity (@pubity)

Cilj strokovnjakov je z modelom opozoriti na prekomerno uporabo pametnih naprav. Raziskovalci svetujejo, naj naprave uporabljamo premišljeno in se tako izognemo grozljivim posledicam na našem telesu.