Bolečine v nogah? Ukrepajte zdaj!

Bolečine v nogah? Ukrepajte zdaj! (foto: PROFIMEDIA) PROFIMEDIA
30. 7. 2020 Promocijsko sporočilo

Kronična venska bolezen je ena od najpogostejših nenalezljivih bolezni, saj prizadene kar 80 % odraslih ljudi. Pomembno je, da jo prepoznate in čim prej ukrepate, saj je zdravljenje v tem primeru lahko učinkovito.

Kronična venska bolezen (KVB) je pogosta bolezen, ki prizadene venski sistem spodnjih okončin. Povezana je s slabšo prekrvitvijo v spodnjem delu nog, ki jo povzročajo strukturne spremembe v venskih zaklopkah in venski steni.

Simptomi KVB

Gre za napredujočo bolezen, ki se kaže z značilnimi simptomi, kot so utrujene, težke in boleče noge. Pojavijo se lahko pajkaste vene, razširjene krčne žile in značilne otekline nog. S temi težavami se srečuje tudi 45-letna frizerka Diana, ki spada med 80 % odraslih, ki trpijo zaradi KVB.

Promocijsko gradivo

Dejavniki, ki prispevajo k razvoju KVB

Na nastanek KVB poleg dednosti vplivajo tudi spol, starost in debelost. Drugi dejavniki tveganja so še nosečnost, vročina, kajenje in dolgotrajno stanje ali sedenje ter premalo gibanja. To povzroča težave tudi 39-letni odvetnici Evi.

Promocijsko gradivo

Zdravljenje KVB

Za zdravljenje simptomov in znakov se uporabljajo venoaktivna zdravila, kot je Flebaven®, katerega učinkovitost in varnost sta bili dokazani v klinični raziskavi. Flebaven® 1000 mg z eno tableto na dan učinkovito zmanjšuje najpogostejše simptome in znake bolezni ter tako pozitivno vpliva na kakovost življenja bolnikov.

Venoaktivna zdravila je koristno jemati ne glede na stopnjo KVB

Flebaven® je venoaktivno zdravilo naravnega izvora, ki vsebuje mikronizirani diosmin. S celovitim delovanjem poveča venski tonus, spodbudi mikroobtok v venah, olajša bolečine v nogah ter zmanjša občutek težkih nog in njihovo otekanje.

Učinkovitost in varnost Flebavena® 1000 mg sta bili dokazani v klinični raziskavi

To je bila prva raziskava te izjemno razširjene bolezni v slovenskem prostoru in je omogočila vpogled v učinkovitost zdravljenja s Flebavenom®. Potrdila je, da je Flebaven® 1000 mg učinkovito zdravilo, saj so se simptomi in znaki KVB (bolečina v nogah, občutek težkih nog, otekanje nog) statistično pomembno zmanjšali po 1 in po 3 mesecih zdravljenja.

PROMO

Povzetki klinične raziskave Flebaven®

85 % bolnikov je po 3 mesecih zdravljenja občutilo znatno zmanjšanje bolečine v nogah.

80 % bolnikov po 3 mesecih zdravljenja ni imelo občutka težkih nog ali pa je bil ta občutek le blag.

84 % bolnikov po 3 mesecih zdravljenja ni imelo oteklih nog ali pa so imeli le blago otekle noge.

Flebaven® je na voljo v obliki filmsko obloženih tablet po 500 mg in v obliki tablet po 1000 mg. Flebaven® 1000 mg olajša jemanje zdravila, prispeva k boljšemu sodelovanju bolnikov pri zdravljenju in omogoča cenovno dostopnejše zdravljenje, saj zadostuje že 1 tableta na dan. Več na www.flebaven.si.

Besedilo obravnava zdravilo brez recepta. Pred uporabo zdravila natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.