Jutranja utrujenost: Ta pripravek pomaga, da boste zjutraj sveži in spočiti

19. 11. 2023
Deli
Marsikdo se sooča z jutranjo utrujenostjo. (foto: profimedia)
profimedia

Kakovosten spanec je izjemnega pomena za dobro počutje, zdravje in lepoto. 

Včasih se zgodi, da se ne zbudimo spočiti in sveži, čemur botruje slab spanec. Toda nihče si pravzaprav ne želi tega, da bi zjutraj iz postelje vstal še bolj utrujen kot je šel zvečer spat.  

Učinkovina zoper jutranjo utrujenost

Da bi se izognili jutranji utrujenosti, preizkusite naravno učinkovino zoper jutranjo utrujenost, ki jo lahko naredite iz dveh sestavin. To sta med in himalajska sol. Himalajska sol je na splošno znana kot zdravilna zaradi vsebnosti 84 bistvenih mineralov. Prav tako uravnava ravni hormonov v telesu, kot sta melatonin in serotonin, kar zagotavlja kakovosten spanec in znižanje krvnega tlaka.

Tudi med je znan po svojih številnih zdravilnih lastnostih. V zdravilnem pripravku zoper jutranjo utrujenost pa telesnim celicam zaradi vsebnosti glukoze zagotavlja rehabilitacijo od prejšnjega dne in daje energijo za nove podvige.      

Kaj potrebujete za zdravilno mešanico?

Sestavine in priprava:      

  • 1 čajna žlička himalajske soli    
  • 5 čajnih žličk medu  

Vse kar je potrebno storiti, da si pripravite pripravek je, da vse sestavine dobro premešate in zmes prelijete v stekleno posodo ter zaprete s pokrovom. Pripravek zaužijte vsak večer pred spanjem v količini polovice čajne žlice ali ¾ čajne žlice. Dajte ga pod jezik, saj se na tak način pospeši absorpcija. Lahko ga dodate tudi v kozarec tople vode in pijete kot čaj. 

Vir: miss7zdrava.24sata.hr

Bonus video: Pilates vadba za začetnike