Kako jesti, če želite na plaži požeti nevoščljive poglede drugih žensk

Kako jesti, če želite na plaži požeti nevoščljive poglede drugih žensk (foto: arhiv revije Liza) arhiv revije Liza
28. 6. 2018 Vir: liza.aktivni.si

Zagotovo si želite, da bi tako kot v svojih najboljših letih s svojo super postavo tudi na plaži pritegnile kakšen moški ali še bolje – kakšen nevoščljiv ženski pogled. Do lepega telesa vam večini zagotovo ne manjka veliko, držite se le nekaj naših povsem enostavnih nasvetov.

Beljakovine za zajtrk

Posamezniki, ki redno jedo zajtrk, so skoraj po pravilu bolj vitki kot tisti, ki ga ne. Zadnje raziskave kažejo, da je učinek najboljši, če za zajtrk jemo beljakovine, na primer jajca, jogurt, meso, le tako z lahkoto zdržimo brez prigrizkov vse do kosila.

Zmanjšajte vnos kalorij, a ne preveč

Seveda je logika povsem preprosta, kar smo v Lizi že večkrat povedali: shujšamo, če jemo manj, še bolje je, če pojemo manj kalorij. Seveda pa ni treba pretiravati, saj nas bo premalo hrane le pahnilo v stradanje in pozneje v prenajedanje. Enostavno izberimo več zelenjave, kakšno sadje in seveda zdravo meso.

Pametno z ogljikovimi hidrati

Seveda nimajo vsi ljudje istih potreb po ogljikovih hidratih. Športniki in rekreativci, ki redno migajo, morajo za aktivno življenje pojesti več ogljikovih hidratov kot pretežno sedeči ljudje. Je pa res, da kalorije najhitreje zmanjšate s črtanjem kruha in sladkarij, kar je seveda povsem ugodno za vaše zdravje in tudi vašo postavo. Hidrate jejte ali kakšno uro ali dve pred treningom ali takoj po njem.

Beljakovine

Beljakovine so vaše prijateljice v času, ko želite izgubiti kakšen kilogram. Poleg tega da bodo kilogrami kopneli, boste siti in polni energije. Naj bodo beljakovini v vsakem obroku, za prigrizke izbirajte med grškim jogurtom, tunino, jajci in oreščki.

Ne bojte se maščob

Nikar se ne bojte maščob, saj so zdrave maščobe zelo pomemben za zdravo življenje – pomagajo pri normalnem delovanju hormonov, metabolizma in imunskega sistema. Prav tako se boste dlje počutili siti in ne boste razmišljali o tisti čokoladi, ki jo imate v predalu. Vsaj 30 odstotkov dnevnih kalorij pojejte z maščobami. Izberite naravne maščobe – oreščke, avokado in olivno olje, občasno si privoščite sir in maslo.