KAJ JESTE IN PIJETE, KO VAS BOLI GRLO?
Hrana in pijača lahko poslabšata simptome, ali pa vas bo grlo še bolj bolelo, ker ga boste razdražili. Poglejmo, česa ni dobro uživati:
ZELO ZAČINJENA HRANA
Zelo pekoče sestavine bodo povečale bolečino, tudi če so začimbe dobre za imunost, kot sta npr. čili in poper. Ko še čutite bolečino v grlu, bi morali poiskati druga sredstva za krepitev imunskega sistema. Po prehladu pa si brez težav privoščite tudi kakšno začimbo, ki bo pomagala pri odpornosti.
TRDA IN HRUSTLJAVA HRANA
Krompirček, kokice, trde preste in druga podobna živila lahko opraskajo grlo in s tem podaljšajo okrevanje. Tega si zagotovo ne želite, kajne? Poleg tega bi bilo dobro, če bi se med prehladom izogibali procesirani hrani in si raje privoščili zdrave, doma pripravljene obroke.
Kaj pa pijače? ➡️
Prisluhnite aktivni podkastu!
V novi epizodi Aktivni podkasta gostimo Zalo Mlinšek, mag. inž. prehrane. S svojim znanjem Zala številnim pomaga pripravljati bolj zdrave in hranljive obroke, tokrat pa smo se z njo pogovarjali o varnosti živil, ki so na naših policah.
Novo na Metroplay: Ne boste verjeli, za kako pozitivno razliko poskrbi raztezanje v službi | LUŠTno je biti fit