Skupina ameriških strokovnjakov je ugotovila, da lahko redno uživanje visokokalorične hrane vpliva na hitrejše staranje in krajšo življenjsko dobo.
Malo kalorij - dolgo življenje
Znanstveniki z univerze v Wisconsinu so to ugotovili na podlagi eksperimenta na 76 primatih.
Raziskava je potekala več kot 20 let, primate pa so razdelili v dve skupini – ena je bila na restriktivni kalorijski dieti, druga pa je jedla normalno.
Po 20 letih je bil rezultat jasen: skupina, ki se je prehranjevala normalno, ima danes le še polovico članov, medtem ko je skupina, ki se je prehranjevala po načelih restriktivne diete, v celoti preživela. Z raziskavo so dokazali tudi povezanost med nizkokalorično hrano ter manjšim tveganjem za rakava obolenja in bolezni srca ter ožilja.
Iz revije Lisa
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?