Naravna kozmetika v leseni embalaži

Naravna kozmetika  v leseni embalaži (foto: Osebni arhiv) Osebni arhiv
25. 11. 2017 Vir: liza.aktivni.si

Anja je kot mamica treh otrok po zadnjem porodniškem dopustu ostala brez službe.

Ker verjame, da ima vse, kar se v življenju zgodi, namen, je brezposelnost izkoristila za ustvarjanje in iz hobija zgradila uspešno poslovno zgodbo. Ker ji je bilo podjetništvo tuje, se je najprej udeležila Startup vikenda, ki ga prireja Zavod Cene Štupar – Dplac, nato pa se je prijavila še na natečaj za naj podjetniško idejo z družbenim učinkom Ferfl, kjer je bila njena ideja med izbranimi. Nagrada je bila dvomesečna podjetniška šola, ki ji gre zahvala za zmago na naslednjem Startup vikendu Kikštarter v Kamniku. Zmaga je Anji dala dodatno motivacijo za delo in predvsem potrditev, da je na pravi poti, ko je ustvarila svojo blagovno znamko naravne kozmetike.

"Gaia naturelle je ročno izdelana kozmetika iz naravnih sestavin. Zapakirana je v unikatno, prav tako ročno izdelano, leseno embalažo. Kozmetični izdelki kožo negujejo in jo vračajo v njeno prvotno stanje, lična embalaža pa doda posebno vrednost. Recepture razvijam sama, leseno embalažo pa mi prijazno izdelujejo dolenjski ustvarjalci,“ nam je zaupala diplomirana inženirka živilske tehnologije, ki se zaveda, da je kožo treba nahraniti tudi od znotraj, zato je skupaj s slovenskim proizvajalcem prehranskih dopolnil razvila prehransko dopolnilo Kolagen shot, ki se prodaja pod blagovno znamko Hungry skin.

"Kolagen shot ni odlično dopolnilo samo za mladosten videz kože, ampak ima še veliko drugih pozitivnih učinkov,“ smo izvedeli od Anje, ki pravi, da je izdelke proti staranju treba začeti uživati v mladih letih, in ne takrat, ko škode zaradi pomanjkanja kolagena ni več mogoče odpraviti. "V delu uživam, saj je zelo dinamično. Razvijam nove recepture, izdelujem serije že preverjenih receptur, urejam dokumentacijo za legalno prodajo kozmetike, dokončno oblikujem leseno embalažo, učim se marketinških veščin, skrbim za spletno trgovino, prodajo po trgovinah in še kaj. Resnično hvaležna sem svojim trem otročkom in možu, da mi ob vsem delu stojijo ob strani in me podpirajo. Še bolj hvaležna pa sem jim, ker me znajo tudi ustaviti in opomniti, da življenje ni samo delo, ampak tudi zabavni trenutki čistih užitkov.“

Kje jo najdete?
Anji lahko sledite na Facebook strani Hungry skin ali obiščete spletno stran Gaia naturelle (www.gaianaturelle.com).

Besedilo: Metka Pravst – MetiBeti (www.metibeti.com) // Foto: osebni arhiv