Poletna dieta brez trpljenja in lakote!

Poletna dieta brez trpljenja in lakote! (foto: Profimedia) Profimedia
6. 7. 2018 Vir: liza.aktivni.si

Tako, poletje je tukaj, počitnice so se začele, kopalke imate zagotovo že kupljene, no, do dopusta pa vam manjka še nekaj dni in čisto dovolj časa je, da poskrbite za svoje počutje in telo..

Za vas smo pripravili povsem enostavno poletno dieto, ki vas ne bo spravljala v obup in se ne boste borili z grozno lakoto.

5-dnevni vitki jedilnik

1. DAN

Zajtrk Pojejte en polnozrnati toast ali polovico polnozrnate žemljice s skuto in paradižnikom, ki ga lahko začinite z origanom, soljo in poprom. Zraven lahko popijete črno kavo ali skodelico zelenega čaja. Za malico pojejte pest mandljev in jabolko.

Kosilo Lahko si privoščite polnozrnato tortiljo s piščancem, paradižnikom in kumarami (tortiljo lahko tudi izpustite). Jed popestrite s skledo zelene solate. Za sladico si privoščite grški jogurt z malinami in borovnicami. Ohladite se z nesladkano limonado.

Večerja Privoščite si solato z brokolijem ali cvetačo z limonovim prelivom s česnom in baziliko. Lahko si tudi naredite veliko sklede zelene solate s tunino.

2. DAN

Zajtrk Eno kuhano jajce, polnozrnati toast ali mala žemljica ter skodelica črne, nesladkane kave ali čaja. Za sladico si privoščite pest suhih fig ali jabolk.

Kosilo Mešana solata: puranje prsi s špinačo, paradižnikom in polovico avokada. Začinite s soljo, balzamičnim kisom (ali limono) in olivnim oljem. Popoldne popijte eno ali dve skodelici zelenega čaja.

Večerja Polnozrnate testenine z bolonjsko omako. Pri pripravi uporabite manj mastno svinjsko meso ter pazite, da boste uporabili čim manj olja.

3. DAN

Zajtrk Polnozrnati kosmiči z manj mastnim mlekom. Za malico se posladkajte s štirimi mladimi korenčki ali jabolkom.

Kosilo Beljakovinski kruh s pusto šunko in zelenjavo po vaši izbiri, kot prilogo pa si naredite paradižnikovo solato z mocarelo in olivnim oljem. Osvežite se z domačim pomarančnim sokom. Za piko na i si privoščite dva koščka temne čokolade. Popoldne ne pozabite na zeleni čaj.
Večerja Zelena solata s pustim piščancem, tunino, paradižnikom, koruzo in feto. Prelijte jo z ekstra deviškim olivnim oljem in balzamičnim kisom.

4. DAN

Zajtrk Polnozrnati toast z avokadovim namazom, limoninim sokom in poprom. Po izbiri lahko dodate paradižnik ali olive. Pojejte en kivi in popijte skodelico čaja, sladkanega z medom. Pred kosilom si lahko privoščite dva piškota po svoji izbiri. Enkrat do kosila popijte skodelico zelenega čaja.
Kosilo Nemasten prebranec s polnozrnatim toastom in paradižnikovo solato. Pojejte banano in popijte manj masten jogurt po svojem okusu.

Večerja Piščančji ražnjiči z zelenjavo, kjer se po mili volji odločite, kakšno zelenjavo boste dali na svoj ražnjič. Držite se pravila, da je bolje, če je manj mesa in več zelenjave. Zraven si naredite solato iz pečenih paprik. Za sladico si privoščite grški jogurt z žlico medu.

5. DAN

Zajtrk Grški jogurt in dva polnozrnata toasta. Za malico popijte dva decilitra naravnega sadnega soka ali si privoščite banano.

Kosilo Ena polnozrnata žemljica s skuto, prekajenim lososom in drobnjakom ter velika skleda zelene solate. Popijte skodelico zelenega čaja.

Večerja Krožnik zelenjavne juhe, v kateri sta tudi piščanec in riž, pojejte s polnozrnatim toastom. Popijte kozarec naravne limonade in pojejte pest suhih marelic.

Foto: Profimedia