Največ lahko naredimo same!

5. 6. 2009

V drugem tednu junija bo pod imenom »Lekadol in Europa Donna s skupnimi močmi proti bolečini« potekalo osveščanje žensk o pomembnosti samopregledovanja dojk za zgodnje odkrivanje raka dojk.

Rak dojk je najpogostejša oblika raka pri ženskah, saj je vsak peti rak pri ženskah rak dojk. To pomeni tisoč novih bolnic na leto. Da bi se temu čim bolj lahko izognile, je najpomembneje, da vsak mesec redno naredimo samopregled dojk.

Mojca Senčar, predsednica Europe Donne, zato v sporočilu za javnost opozarja: "Rak dojk je bolezen, ki jo lahko učinkovito zdravimo, če je odkrita zgodaj. Samopregledovanje je enostavno, a tako premalo se zavedamo, kako nas lahko reši bolečin – psihičnih in fizičnih. "

Največ lahko naredimo same

Kampanja bo potekala tudi po slovenskih lekarnah, kjer boste lahko dobili zloženko z napotki za samopregledovanje in posebne Lekadolove majice »ZaUPANJE čutim, s katerimi željio še bolj intenzivno opozarjali, da za rožnato življenje največ naredimo sami.

Več informacij je na voljo tudi na spletnih straneh Europe Donne in Lekadola.

Kako si pregledati dojke?

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri