Ste, kar mislite, da ste

Ste, kar mislite, da ste  (foto: Shutterstock.com) Shutterstock.com
14. 5. 2010

Sleherna telesna celica - in teh je na milijarde - vrvi od življenja in ima lastno inteligenco. Podobna je vojaku v armadi, ki čaka ukaze. Celicam vseskozi pošiljamo sporočila in ukaze, ki jih te vestno uresničujejo. Telo udejanji, kar si je zamislil um. Ta nenehno preverja stanje telesa in oblikuje podobe v skladu s svojim prepričanjem, s svojimi miselnimi vzorci.

Če spremenimo razmišljanje o svojem telesu, ga s tem lahko tudi spremenimo - na bolje ali na slabše.

Nekateri sodobni znanstveniki, ki raziskujejo osnove celičnega življenja in hkrati upoštevajo znanstvena dogajanja o dogajanju na podatomski ravni (t.i. kvantna mehanika) celo namigujejo, da se celice oziroma genom v vsaki od njih na nek način »izgublja« v nekakšni mikro črni luknji, v praznini neskončnosti, v neotipljivi večnosti...

Da bi bili zdravi, moramo verjeti, da smo zdravi.

Če si ob pogledu v zrcalo rečemo: »Uh, kako sem debel(a),« pošiljamo miselna sporočila, ki samodejno vplivajo na telo, da to še naprej »vztraja« v svoji debelosti. Gre za ukaze celični strukturi, naj ohranja odvečno težo.

Če si kar naprej ponavljamo, da imamo - recimo - debela in grda stegna, jih s tem »opozarjate«, naj takšna tudi ostanejo.

A čeprav leta in leta gojite negativo podobo o samem sebi in si vseskozi pošiljate negativna sporočila, lahko takšno avtodestruktivno nagnjenje spremenite že ta trenutek. Celice »ubogajo« zadnja sporočila, najbolj sveža navodila.

Ko gre za debelost - na primer - si ta trenutek dopovejte, da z njo zagotovo lahko opravite sami, brez tuje pomoči. Takšno odločitev - če je iskrena in samozavezujoča - boste nadgradili z ustrezno prehransko reformo (nizko kalorično, vitaminsko in mineralno bogato, pretežno bazično hrano) in k temu dodali še ustrezno mero telesnih vaj. Tedaj blagodejni rezultat gotovo ne bo izostal.  

Seveda se ne bo zgodilo čez noč. Potrebna je volja in prav ta izvira iz trdne odločitve o pozitivnih spremembah, ki se jih bodo naše celice na moč razveselile. Ker so celice še najmanj navdušene, da so zamaščene in zakisane, pa zato degenerirajo ali pa se začno razraščati v tako neželjeno smer, kakršna je denimo rak. Ali ne gre pri tem za neke vrste protesta?!

Ob pomoči prej navedenih ukrepov boste celicam dovajali s svežim kisikom obogateno kri. S tokom pozitivnih misli boste živeli po zmagovitem obrazcu, ki ga lahko ukinete le vi sami in nihče drug. Prepričani smo, da tega ne boste storili. Žal nekateri ljudje - pravzaprav (pre)mnogi - negujejo prepričanja, ki jim onemogočajo sprejeti resnico, da lahko zavestno oblikujejo svoje telo.  

Vi gotovo niste med njimi. Tega si preprosto ne morete privoščiti. Ne glede na to, koliko let imate. Omer al-Hurami, ki je v 13. stoletju živel v Andaluziji, na španskem jugu, je prišel v stik z duhovnostjo in temu ustreznimi praksami (nenehna molitvena kontemplacija oziroma meditacija, minimum hrane, umikanje v osamo...), ko je bil star 80 let.

Povod je bilo trpljenje zaradi hudih bolečin, ki mu jih je povzročala nabrekla hernia. Umrl je slabih šest let kasneje v popolnem miru in takorekoč zavestno, po poprejšnji natančni napovedi dneva, ure in kraja njegovega odhoda iz zemeljskega življenja. Ko so čez približno 300 let naključno odkopali njegove posmrtne ostanke, je bilo telo povsem ohranjeno in je imelo prijeten vonj.  

To je eden od najbolj prepoznavnih znakov svetništva, doseženega še za življenja - ki je pravzaprav totalno telesno in duševno očiščenje, zlitje z večnim. O.K. (vir: ekomagazin.si)

Več zanimivih vsebin na www.ekomagazin.si:

Užitne divje rastline: Več kot milijon jih je!

Zeleno spanje je boljše spanje

Nadzirajmo krvni sladkor!