Te tri stvari se lahko zgodijo, če si kruh privoščite vsak dan

25. 3. 2022
Deli
2 / 4
Profimedia

LAHKO SE POJAVI POVEČANO HREPENENJE PO HRANI

Kdor rad jé bel kruh in slastne puhaste žemljice, morda uživa v okusu in puhasti strukturi, verjetno nekoliko manj v stopnji sitosti.

Ogljikovi hidrati predstavljajo vir energije, a če je teh preveč, pride do velikega nihanja krvnega sladkorja. Živila, ki povzročijo največji porast krvnega sladkorja, so tista, ki vsebujejo veliko predelanih ogljikovih hidratov – med njimi je bel kruh!

A tako hitro kot se raven krvnega sladkorja dvigne, tudi pade. Zaradi velikega nihanja krvnega sladkorja je več verjetnosti, da boste posegli po nečem nezdravem ali po večji količini hrane kot je potrebno.

Bel kruh seveda ni edini razlog za nihanje krvnega sladkorja, je pa eden izmed. Tudi polnozrnatega kruha ni dobro pojesti preveč.

Temu se lahko izognete z uravnoteženo prehrano, ki vključuje tudi dovolj vlaknin, beljakovin in zdravih maščob.

Uporabljeni viri: www.independent.co.uk; www.eatthis.com; Small Intestinal Bacterial Overgrowth; The Role of Bacteria, Probiotics and Diet in Irritable Bowel Syndrome

 

 

 

Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?