LAHKO TRPITE ZARADI NAPIHNJENOSTI
Se po malici, ob kateri ste si privoščili denimo toast, vedno počutite napihnjeno. Gluten zelo verjetno ni vzrok za to, pravi Francisco Migoya, nagrajeni slaščičar in soavtor knjige Modernist Bread, v kateri ekipa kuharjev in znanstvenikov predstavi kruh v povsem drugačni luči.
Celiakija je resno zdravstveno stanje in tisti, ki jim je bila celiakija ustrezno diagnosticirana (in ne samodiagnosticirana!) imajo prav, da se izogibajo kruhu.
Pri drugih se lahko ta neprijeten občutek pojavi iz povsem drugih razlogov. Med njimi so moka, kvas in način priprave kruha. Industrijsko predelan kruh je zelo hitro fermentiran, zato telo potrebuje dlje, da ga prebavi.
Veliko ljudi ugotovi denimo, da jim kruh iz kislega testa ne povzroča takšnih težav. Dober kruh potrebuje počitek, veliko počitka.
⇒
Uporabljeni viri: www.independent.co.uk; www.eatthis.com; Small Intestinal Bacterial Overgrowth; The Role of Bacteria, Probiotics and Diet in Irritable Bowel Syndrome
Novo na Metroplay: Ne boste verjeli, za kako pozitivno razliko poskrbi raztezanje v službi | LUŠTno je biti fit