To je 6 najbolj umazanih površin v kuhinji, ki bi jih morali očistiti vsak dan

1. 4. 2021
Deli
6 / 7
Profimedia

GOBICE ZA POMIVANJE POSODE in KRPE

Seveda ne smemo pozabiti na gobice, ki jih uporabljamo za čiščenje vseh omenjenih površin in še več.

Predvsem bi morali biti pozorni na redno menjanje – gobice naj bi zamenjali enkrat na teden. Sicer pa je pomembno, da gobico vedno dobro sperete in pustite na mestu, kjer se lahko povsem posuši.

Podobno velja za kuhinjske krpe – potrebno jih je redno menjati. Priporočljiva je tudi uporaba različnih krp za različne namene – ena za brisanje posode, druga za brisanje rok, tretja za brisanje površin. Priporoča se tudi pranje pri višjih temperaturah (razen, če je drugače navedeno).

Vir: www.eatingwell.com

Novo na Metroplay: Zakaj duhovni učitelji pogosto padejo na preizkušnjah MOČI, DENARJA in SPOLNOSTI | Romana Strašek