S hrvaške Reke prihajaj strašne novice o zastrupljenih sokovih in vodi: "Požiralnik in želodec imajo popolnoma požgan"

7. 11. 2023
Deli
S hrvaške Reke prihajaj strašne novice o zastrupljenih sokovih in vodi: "Požiralnik in želodec imajo popolnoma požgan" (foto: Profimedia)
Profimedia

Z Reke prihajajo novice o nevarni pijači, ki naj bi celo kemično poškodovala požiralnik. Zdravstveno stanje poškodovanca je trenutno stabilno, diagnostični in terapevtski postopki pa se nadaljujejo, so sporočili iz reške bolnišnice.

V zvezi z morebitno zastrupitvijo vode iz plastenke iz KBC Rijeka sporočajo, da so imeli primer kemične poškodbe požiralnika, vendar vzroka ne navajajo. "V KBC Rijeka je bila na bolnišničnem oddelku sprejeta ena oseba s sumom na kemično poškodbo požiralnika."

"Njeno zdravstveno stanje je trenutno stabilno in se nadaljujejo indicirani diagnostični in terapevtski postopki. Pred hospitalizacijo je bila opravljena prijava pristojnemu preiskovalnih organov PU Primorsko-goranske, na katere se lahko obrnete za morebitne dodatne informacije", so sporočili iz direkcije KBC Reka.

Opozorila iz zdravniških krogov

Od ponedeljka popoldne so družbena omrežja preplavila opozorila občanom, naj ne pijejo nekaterih sokov in mineralnih vod, saj naj bi bilo več ljudi hospitaliziranih zaradi zastrupitve z uživanjem nekaterih pijač. Nekatera opozorila naj bi prišla iz bolnišničnih krogov. Šlo naj bi za zelo znano znamko pijač Romerquelle.

Nobena od pristojnih institucij včeraj zvečer ni posredovala informacij, iz reške bolnišnice so sporočili šele danes. Na MUP pravijo, da policija preiskuje, ali gre za resničen dogodek ali za širjenje lažnih novic. Za slednjega je predvidena kazen 4000 evrov in do 30 dni zapora.

Preberite še: Grozljiv video iz Argentine: nogometaš skoraj ubil sodnika, nato pa storil samomor.